Başakşehir, Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup ile anlaştı

14.02.2022 - 09:42 | Son Güncellenme: 14.02.2022 - 09:46

Devre arasında kadrosunu Serdar Gürler, Trezequet ve Pizzi gibi yıldızlarla güçlendiren Başakşehir, Beşiktaşlı yıldız ile de anlaşma sağladı. İşte detaylar...

Başakşehir, Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup ile anlaştı

Süper Lig'de devre arasında yaptığı takviyelerle büyük dikkat çeken Başakşehir sezon sonu bombasını şimdiden patlatıyor. Teknik direktör Emre Belözoğlu'nun çok istediği Beşiktaşlı yıldız ile anlaşma sağlandı.

Devre arasında 5 takviye yapıldı

Medipol Başakşehir'de Ocak ayı ara transfer ve tescil döneminde Hatayspor'dan ayrılan ve sözleşmesi elinde bulunan Emre Çolak ile Konyaspor'dan da Serdar Gürler'i serbest kalma bedeli ödenerek transfer edildi. Beşiktaş'tan Salih Uçan, Aston Villa'dan Trezequet, Benfica'dan Pizzi ize kiralık olarak kadroya dahil edildi.

4 ayrılık yaşandı

Emre Belözoğlu'nun talebeleri arasındaki 4 isimle vedalaşıldı. Edin Visca, Trabzonspor'a transfer olurken 3 isim kiralık olarak başka takımların yolunu tuttu. Emre Kaplan, gelecek sezon sonuna kadar Hatayspor'a kiralandı. Ahmed Kutucu geçici olarak Sandhausen'e gitti. Peter Zulj da Macar ekibi Fehervar'a kiralandı.

İlgini Çekebilir
Başakşehir, yeni transferleriyle güldü!
Habere Git

Beşiktaş'tan transfer

Akşam'da yer alan habere göre; Emre Belözoğlu'nun Oğuzhan Özyakup isteği gerçek oluyor. Başakşehir, Beşiktaş ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Oğuzhan Özyakup ile yeni sezon için anlaşma sağladı. Emre Belözoğlu 8 Aralık 2021 tarihinde oyuncunun transferi için sezon sonunu işaret etmişti.

Emre Belözoğlu, Oğuzhan Özyakup'u kaptı

Oğuzhan Özyakup'un 10 yıllık Beşiktaş macerası sona eriyor. 2012-13 sezonunun başında Arsenal'den 500 bin euro karşılığında transfer edilen Oğuzhan Özyakup, yeni sezonda Başakşehir'in yolunu tutuyor. Turuncu-Lacivertliler, Emre Belözoğlu'nun ısrarla istediği oyuncuyla anlaşma sağladı.

'Sezon bitince fırsatlar doğabilir' demişti

Oğuzhan Özyakup ara transfer döneminde de Başakşehir'in gündemine gelmiş ancak Emre Belözoğlu transfer için sezon sonunu işaret etmişti. Emre Belözoğlu konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruya, "Oğuzhan Özyakup çok değerli, önemli oyuncu. Milli Takım ve Beşiktaş'a çok ciddi hizmetleri oldu. Şu anda bir girişimimiz olmadı ama sezon bitince tabii ki bazı fırsatlar doğabilir. Kapıyı kapatıyormuş gibi konuşmak olmaz. Değerli, çalışmak isteyeceğim isimler arasında" cevabını vermişti.

Oğuzhan Özyakup'un istatistikleri

Beşiktaş formasıyla tüm kulvarlarda toplam 310 maça çıkan Oğuzhan Özyakup 35 gol, 62 asistlik performans sergiledi. 29 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 1,6 milyon euro.

Senin için hazırladığımız haberler