Emre Belözoğlu, sağ kolunu seçti

30.06.2020 - 13:25 | Son Güncellenme: 30.06.2020 - 13:27

Önümüzdeki sezon sportif direktör olarak çalışması beklenen Emre Belözoğlu, yardımcısı olarak Bursaspor'un sportif direktörlüğünden ayrılan Selçuk Erdoğan'ı seçti.

Emre Belözoğlu, sağ kolunu seçti

AJANSSPOR - ÖZEL

Fenerbahçe'de sportif direktörlük için gün sayan Emre Belözoğlu, bir yandan da ekibini oluşturmak için çalışıyor.

Gelecek sezonun transferleri için yoğun şekilde girişimlerde bulunan Belözoğlu, kendi yardımcısını da belirledi. Söz konusu isim Selçuk Erdoğan...

Bursaspor'un sportif direktörlüğünden ayrılan Erdoğan, gelecek sezondan itibaren Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun sağ kolu olarak çalışması bekleniyor. Tarafların prensipte anlaşmaya vardığı öğrenildi.

Dört dil konuşabiliyor

Akademik eğitimi doktora seviyesinde olan ve 4 dil bilen Erdoğan, 2010 yılında Ankaragücü'nde menajer asistanı olarak kariyerine başladı.

Erdoğan, 2012-2013 arasında Samet Ayba'nın ekibinde Beşiktaş'ta da bu görevle çalıştı.

Daha sonra sırasıyla Antalyaspor, Eskişehirspor, Adanaspor ve Sivasspor'da görev alan 30 yaşındaki Erdoğan, son olarak Bursaspor'da hizmet verdi. Erdoğan, A lisans antrenörlük belgesine de sahip.

Doktoralı ve en genç sportif direktör

Yaşı itibarıyla Avrupa'nın da en genç futbol idarecileri arasında yer alan Erdoğan, Bursaspor'da göreve geldiğinde gazeteci Didem Dilmen'e verdiği röportajda, 10 yıllık bir futbol geçmişi olduğunu belirterek, bunun da kendisi için bir avantaj olduğunu söyüyor.

Futbol üzerine doktora da yapan ve yurtdışında da eğitimler alan Erdoğan, "21 yaşında Beşiktaş’ta antrenörlüğe başladığımda Avrupa’nın en genç antrenörü unvanını Andres Villas Boas’tan almıştım. Şimdi de Avrupa’nın en genç sportif direktörü oldum” diyor.

Hayali Premier Lig veya La Liga

Bir çok kulüpte görev aldığının altını çizen Erdoğan, "Hayatımda huzurlu olduğum, yüzde yüz futbolla ilgilenebildiğim tek kulüp Sivasspor’dur. Bu çok kötü bir şey... Sadece futbola ve oyuna odaklanabiliyordum" diyor.

Fenerbahçe ile yoluna devam edecek olan 30 yaşındaki Erdoğan, en büyük hayalleriniyse şöyle anlatıyor:

"Ben şu an 29 yaşındayım ve çok daha fazlasını isteyeceğim. Futbolu anlamak insanı anlamaktan geçiyor. Hayalim Premier Lig veya La Liga’da antrenörlük yapmak. Geçen sene bu fırsat ayağıma geldi. Madrid’e Getafe kulübü ile görüşmeye gitmiştim ama bazı anlaşamadığımız noktalar oldu."

Senin için hazırladığımız haberler