Emre Belözoğlu teşhisi koydu ama tedavi eksik!

Orhan Gülek
20.04.2021 - 16:31 | Son Güncellenme: 20.04.2021 - 19:17

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında Beşiktaş ile puan farkını 2'ye indiren Fenerbahçe teknik direktör Emre Belözoğlu, karşılaşmaların son dakikalarında verilen pozisyonlara çözüm bulamadı.

Emre Belözoğlu teşhisi koydu ama tedavi eksik!

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe’de Erol Bulut’un ardından takımın başına geçen teknik sorumlu Emre Belözoğlu çıktığı 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik alarak 10 puan topladı.  Sarı - lacivertliler Gaziantep FK ve Başakşehir'e karşı olan son iki maçını kazanırken, bu karşılaşmaların son dakikalarında ecel terleri döktü. İki maçta da rakipler son 10 dakikada gole çok yaklaştı, olası puan kaybı şansla önlendi.

Samatta'dan verim alamadı

BAY haftasına giren Fenerbahçe’de Belözoğlu, 4 mücadelede 28 futbolcudan 22’sine görev verdi. Genç çalıştırıcı, rakibe ve oyunun gidişatına göre 4-1-4-1, 4-3-3, 4-6-0 ve 4-3-2-1 sistemlerini kullanmayı tercih etti. Çıktığı ilk iki maçta forvette Samatta’yı oynatan Belözoğlu, Tanzanyalı oyuncudan beklenen verim alınamayınca son iki maçta gol bölgesinde Enner Valencia’yı tercih etti.

 

Sarı - lacivertlilerin teknik sorumlusu, son iki maçta takımı 5 merkez orta saha ile oynatmaya başladı. Pas trafiğini iyi yapabileceğini düşündüğü Jose Sosa, Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci ve Dimitris Pelkas’a aynı anda görev verdi.

Luiz Gustavo yedek bırakıldı

Fenerbahçe son 2 karşılaşmada da oynadığı iyi futbolu maçın geneline yayamadı. Luiz Gustavo’yu yedek bırakan Belözoğlu, hem Gaziantep hem Başakşehir maçlarında öne geçtikten sonra Gustavo'yu oyuna aldı. Ancak bu hamle sarı - lacivertlilerin geriye yaslanması ile sonuçlandı. Özellikle Gaziantep FK ve Başakşehir maçlarının son dakikalarında pek çok pozisyon verilirken, Başakşehir penaltı da kazandı. 

"Rakip, topa sahip olduğunda bize üstünlük kurdu"

Emre Belözoğlu, son iki maçtan sonra oyunun genelinden memnun olduğunu söylese bile son dakikalarda yapılan hatalara henüz çözüm bulmuş değil. Belözoğlu, 3-1 kazanılan Gaziantep karşılaşmasından sonra "2-1 ve 3-1 arasındaki süreçte rakip bizden daha fazla topa sahip oldu ve pozisyonlara da girdi. Biz topa sahip olduğumuzda rakibe üstündük, rakip de topa sahip olduğunda bize üstünlük kurdu" diyerek teşhisi yaptı.

"Ne yazık ki maçı kaybedebilecek durumlara kendimizi getiriyoruz"

Ancak bu teşhise rağmen bir hafta sonra aynı sorun yaşandı. Başakşehir, 10 kişi kalmasına rağmen son dakikalarda topa sarı - lacivertlilerden daha çok sahip oldu ve maçın 89. dakikasında penaltı kazanmayı da başardı. Harun Tekin'in kurtarışı olası bir puan kaybını önledi ve 2-1 galibiyeti getirdi.  

Fenerbahçe'nin teknik patronu, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada "Ne yazık ki maçı kaybedebilecek durumlara kendimizi getiriyoruz. Daha doğru oyunu oynamaya çalışan, rakip 10 kişiyken topa daha çok hakim olan ve daha çok pozisyon üretmesi gereken bir takım olmalıydı bence sahada" dedi.

İki haftadır yaptıkları hataların farkında olduğunu gösteren Emre Belözoğlu'nun soruna çözüm bulup bulamayacağı Fenerbahçe'nin zirve mücadelesinde kritik bir rol oynayacak.

Senin için hazırladığımız haberler