Emre Belözoğlu için flaş sözler!

20.01.2019 - 19:03 | Son Güncellenme: 21.01.2019 - 11:11

Emre Belözoğlu için flaş sözler!

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan spor programında Trabzonspor - Medipol Başakşehir karşılaşmasının ikinci yarısını değerlendirdi.

Dilmen'in açıklamalarından Ajanssporun derledikleri şu şekilde:

Sosa ve Onazi'de olsa Trabzonspor orta sahaya mutlaka oyuncu almalıydı transfer yasağına rağmen. Türkiye'nin bir numaralı kulübü Başakşehir. İyi futbol iyi futbolcuyla oynanır. Ben Arda'da olsam Mossoro'da olsam Adebayor'da olsam bu formada öyle bir rekabet var ki herkes oynayabilir diyor.

İçeride Fenerbahçe'yi yenmiş, Galatasaray'ı yenmiş, Beşiktaş ile deplasmanda berabere kalmış futbol kültürüne sahip bir takım. Ve muazzam bir taraftara sahip. Hep 1-0 gitmez. Yakalanıyorsunuz çünkü. Abdullah Avcı geçtiğimiz günlerde basın toplantısında yaptığı açıklamada 'az gol yersek şampiyon oluruz' demişti. Neden Robinho'yu aldın o zaman? 

Trabzon baskı yapıp 20 dakikada öne geçerse sonra taktiksel varyasyonlarla skpru koruyabilir. Trabzonspor bastı ve ilk 10-15 dakikada istediği verimi aldı. Trabzonspor'un gerçek bir savunma oyuncusu yoktu. Kamil Ahmet vardı. Bu takımın savunma yapma şansı yok zaten.

Başakşehir ilk yarının lideri toplam gol ortalaması ikiyi bulmuyordu. En yakın rakibinin 6 pan önünde. Sahada her yere hakimler. İrfan Can müthiş vuruş, Visca herkes orta yapacak sanarken kaleye vurdu. Arda hazır değildi, Elia sakatlandı, Adebayor çok geriye geldiği için Visca'dan başka iş yapacak oyuncusu yoktu ileride.

Oyun kurucu olarak Emre'yi transfer eder misiniz? Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucusu. İrfan oyun kurar mı? Mossoro kurrar mı? Robinho kurar mı? Hepsi de kurar... Anahtar çoğaldı Başakşehir'de.

Arda'da çok iyi oynadı, Visca her şeyi oynadı. 3-2 oldu ve hala sakinliklerini koruyorlar. Doğru transfer politikası.

Futbolcuların profesyonellik anlayışında problem yok. Rakibi kim şu anda? Galatasaray diyelim. E Beşiktaş'ta da Babel'i Akhisarspor maçında beklerken biraz önce Fulham maçında sahadaydı.

Trabzon'da 20. dakikasından sonra güle oynayarak kazanmak kolay değil. Ama bir tık daha ciddiyet lazım. 3-2'den sonra Emre takımı ileri taşımaya başladı. Arda iyi başladı iyi bitirdi. Giren oyuncuda iş yaptı. Elia'da gelince hem Arda sol tarafta ikisi de iyi oynadı. İrfan Can'dan daha etkin bekliyordum. Fakat kafayla ihtar verdi devamında muzzam gol attı. Mahmut hangi ayakla oynuyor hala çözmüş değilim. Hocası kızmaz ama hata yapıp gol yedi diye.

Yusuf daha yakınlardan şut çekmeyi denesin. Çok seviyorum onu. O özelliği var onun. 30'dan fazla şutu var sanırım. Bu ilk golü. Trabzonspor bugünkü şartlarda her şeyi yapmaya çalıştı. Şu Milan işini nasıl atlatamadılar ama. (Transfer yasağı ile ilgili).

Sosa ve Onazi'nin olmaması Abdullah Avcı'yı bu oyun sistemine getirdi. Orta sahayı kalabalık tuttu. Sadece Robinho'nun değil mevcu kadroda iki oyuncu daha transfer ettiler. Çünk beklemek her zaman yetmiyor.

Ünal hoca da kendi oyununu oynamak istedi. Ama Ünal hocaya bugün hiçbir şey söyleyemeyiz. Elindeki kadro çünkü bu. Yedek kulübesine bakıyorsun oyuna girecek pek oyuncu yok. Bir Ibanez var görünüyor. 

Şampiyonluk yarışındaki diğer takımlardan Malatya bir şekilde yarışta gibi gözüküyor ama iki oyuncusunu sattı.

Bu 11 ile kendi ayağında bekleyemez Başakşehir. Savunmayı Başakşehir pas ile yapıyor. Şimdi takımlar kapanacaklar. Kapandığı zamanda açmanız gerekecek. Robinho'yu 11 milyona almadılar. 2 milyon gibi bir rakama almıştırlar. Asıl teşhis tedavi. Doktorun işi ne? Tedavi.

Mecburiyetler bazen yapabilir mi? Abdulah Avcı'nın, Fatih hocaya göre bir avantajı var. Mecburiyeti yok. Her türlü şeyi oynarsın Başakşehir ile. 4-3-3, 4-4-2 vs... Ama Fatih hoca mecburiyetten bu sistemle oynuyor. Robinho bugün orta saha oynamadı ki? Santrfor oynadı. Bu hafta iki oyuncu indirirse kulübeye bak bakalım neler oluyor Galatasaray'da.

Gençleşmek hoşumuza gider, taraftarın da hoşuna gider. Ama abartmak tehlikelidir. Çaylak oyuncunun yanına tecrübeliyi serpiştirmek büyük hedefleri olmayan kulüpler için geçerli. Bu yüzden Bursaspor'un en büyük avantajı seyirci atmosferidir. Kolay maç değildir. Gittili geldili maç olacaktır.

Fenerbahçe, Bursaspor karşısında kalede Volkan olur, Isla mi Şener mi oynar onu bilemem. Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson önlerinde ise Mehmet Ekici oynar. Valbuena takımın enerjisini etkiliyor. Oynamaz diye düşünüyorum. Ama oynarsa neden oynatıldı diyemeyiz. Normaldır oynaması. Sert maç olacağı için Dirar, Ayew de oynar.

Ozan bugün Alanyaspor ile çıktı oynadı. Sergen halletti de bu işi Fenerbahçe mi halledemedi? İkinci yarı içeride çok zor puanlar kaybeder Fenerbahçe. Önde baskılı oynamak istiyorsan ona göre oyuncu alacaksın. Frey dışında bunu yapacak oyuncu yok çünkü. Faul takımı yapan bir takım olacak Fenerbahçe. Hücum faulü.

Comolli'nin listesinde 100 oyuncu varmış diyorlar. Bu listeden sadece Sadık mı çıktı? Ya da Ayew? Hadi kış ayını böyle geçtin. E ocak ayında?

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler