Emre Belözoğlu ve Fenerbahçe yeni başlangıca 'Evet' dedi

15.08.2020 - 16:27 | Son Güncellenme: 15.08.2020 - 16:30

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Sarı - lacivertlilerde futbolu bırakan Emre Belözoğlu sportif direktörlüğe hazırlanıyor. Peki resmi açıklama ne zaman? İşte detaylar...

Emre Belözoğlu ve Fenerbahçe yeni başlangıca 'Evet' dedi

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Emre Belözoğlu futbol hayatındaki son maçına geride bıraktığımız sezonun son maçında Çaykur Rizespor karşısında çıktı. Karşılaşmadan sonra futbol kamuoyu Emre'nin veda konuşmasını yapmasını beklerken 40 yaşındaki yıldız ailesinden futbola 1 yıl daha devam etmesi yönünde telkinler geldiğini ifade ederek kariyerine devam edebileceğinin sinyalini vermişti. Emre ayrıca Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile konuştuktan sonra görevinin belli olacağını da sözlerine eklemişti.

Bu açıklamanın üzerinden yaklaşık 20 gün geçmesine karşın Emre belözoğlu'nun durumundaki belirsizlik devam etti. Geçen sürede Emre ailesi ve yakınları ile birlikte futbolda devam edip etmeme konusunda görüş alışverişinde bulundu. Emre futbola 1 yıl daha devam etmeye sıcak bakmasına karşın sarı lacivertli yönetimin sportif direktör olarak görev almasını istemesi karşısında karar değiştirdi. 40 yaşındaki futbol adamı Fenerbahçe'nin beklentilerine olumlu yaklaştı ve futbol sahalarına hayatına kesin olarak veda ederek yönetici olarak görev yapmayı tercih etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da her fırsatta Emre Belözoğlu ile ilgili bir sorun olmadığını ve görevini resmi siteden kısa sürede açıklayacaklarını ifade etmişti.

Emre Belözoğlu futbola veda ettiğini bir mektup göndererek Anadolu Ajansı aracılığı ile kamuoyuna duyurdu. Belözoğlu’nun Fenerbahçe yayın mecraları yerine AA’yı tercih etmesi dikkat çekti.

40 yaşındaki yıldızın veda mektubundan sonra kulübün resmi sitesi de kaptana teşekkür mesajı yayınladı. Sarı lacivertlilerin resmi sitesindeki açıklamada "Ve her sonun başlangıç olduğunu bilerek; Fenerbahçe'ye bundan sonra katacağı başarılar ve güneşli günlerde kaldırcağımız kupalarda buluşmayı diliyoruz" denilmesi dikkat çekti.

Her iki taraf da açıklamalarında 'yeni bir başlangıca' dikkat çekerek, sportif direktörlüğün işaretini de vermiş oldu.Fenerbahçe yönetiminin Emre'nin sportif direktörlük görevini önümüzdeki hafta resmen duyuracağı öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler