Emre Belözoğlu'nun lisans sorunu çözüldü

Orhan Gülek
02.09.2022 - 15:35 | Son Güncellenme: 02.09.2022 - 16:58

Pro lisansı olmadan teknik direktörlük faaliyet gerçekleştirdiği gerekçesiyle UEFA'dan men cezası alan Medipol Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun lisans sorunu çözüldü

Emre Belözoğlu'nun lisans sorunu çözüldü

AJANSSPOR - HABER

UEFA tarafından Avrupa Ligi müsabakalarında herhangi bir ‘teknik direktörlük’ faaliyeti gerçekleştirmekten men edilen Medipol Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun lisans sorunu çözüldü. Medipol Başakşehir, Teknik Direktör Emre Belözoğlu'nun sözleşmesinin 2023-2024 sezonu sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. 

 

Bu gelişme sonrası Medipol Başakşehir, Teknik Direktör Emre Belözoğlu’nun Pro Lisans eğitim programının başlaması ile birlikte, saha kenarında ‘teknik direktör’ pozisyonunda yer alacağını bildirildi

TFF'den Pro-Lisans için resmi bildirim bekleniyor

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, Turuncu-lacivertlilerin UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçı olan İstanbul'daki Maccabi Netanya karşılaşması ile ilgili 'Gölge Antrenörlük' durumu hakkında alındığı vurgulanan karar uyarınca, Emre Belözoğlu'nun UEFA müsabakalarında herhangi bir teknik direktörlük faaliyeti gerçekleştirmekten men edildiğini duyurmuştu. Gelişmeler sonrası Belözoğlu için TFF'den Pro-Lisans için resmi bildirim geleceği öğrenildi.

Ne olmuştu?

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından Başakşehir ve takımın teknik direktörü Emre Belözoğlu’na çeşitli cezalar verildi. Turuncu-lacivertlilerin UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçı olan İstanbul’daki Maccabi Netanya karşılaşması ile ilgili ‘Gölge antrenörlük’ (Shadow coaching) durumu ile ilgili alındığı belirtilen karar uyarınca, Belözoğlu’nun UEFA müsabakalarında herhangi bir ‘teknik direktörlük’ (head coach) faaliyeti gerçekleştirmekten men edildiği duyuruldu.

 

Emre Belözoğlu hakkındaki kararın, kendisinin ilgili yönetmeliklerde öngörülen kriterleri yerine getirene kadar geçerli olacağı vurgulandı. Deneyimli teknik adama ayrıca, genel davranış ilkelerinin ihlali nedeniyle uyarı cezası da verildi. Başakşehir Kulübü’ne aynı gerekçeden dolayı 10 bin euro para cezası kesildi. Başakşehir, Netanya ile deplasmandaki karşılaşmanın geç başlamasındaki sorumluluğundan da 10 bin euro cezaya çarptırıldı. Bu sebepten antrenör Erdinç Sözer uyarıldı.

İlgini Çekebilir
TRT'de Emre Belözoğlu ile Cem Dizdar tartıştı!
Habere Git

Türkiye'de hak mahrumiyeti ve para cezası veriliyor

Türkiye Futbol Federasyonu’nun “Teknik adamların statüsü ve çalışma esasları talimatı”nda da gölge antrenörün cezası bulunuyor. Buna göre, “Zorunlu teknik kadrolarına uygun teknik adam lisansı olmaksızın ve/veya lisansının çalışma alanları dışında kulüpte görev alan, bir futbol takımını fiilen müsabakaya hazırlayan, müsabaka esnasında yöneten veya yönlendiren gölge antrenörler ile sözleşmede belirtilen görevini fiilen yerine getirmeyerek gölge antrenörlere çalışma olanağı sağlayan kişilere 1 yıl hak mahrumiyeti ile Süper Lig için 100 bin TL para cezası verilir” hükmü bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler