Emre Belözoğlu'ndan flaş Fenerbahçe, Galatasaray ve Fatih Terim sözleri

Orhan Gülek
21.08.2022 - 14:53 | Son Güncellenme: 21.08.2022 - 16:57

Medipol Başakşehir'de Emre Belözoğlu "Oynadığım takımların hepsinden kendi isteğimle ayrıldım, beni sadece Fenerbahçe gönderdi." ifadelerini kullanırken en büyük pişmanlığını da açıkladı.

Emre Belözoğlu'ndan flaş Fenerbahçe, Galatasaray ve Fatih Terim sözleri

AJANSSPOR - HABER

Başakşehir Futbol Kulübü Teknik direktörü Emre Belözoğlu, Ntv Spor'da Kırılma Anı programına konuk oldu. Kariyeriyle ilgili bir itirafta bulunan Babel, zamanında sakatlığından dolayı Inter'i' bırakıp Newcastle United'a gitmesinin yanlış olduğunu söyledi. 

"Şampiyonluklarda en çok katkıyı hep o yaptı"

Emre Belözoğlu açıklamalarında şunları kaydetti: 

 

Galatasaray'da UEFA şampiyonluğunu kazanırken en büyük katkıyı Hagi'nin verdiğini dile getiren Belözoğlu "Hagi'nin öğrencisi olarak anılmak kolay değil. Benim Türkiye'de gördüğüm en iyi, dünyada gördüğüm en iyi 4. ya da 5. oyuncuydu. Şampiyonluklarda en çok katkıyı hep o yaptı. Büyük oyuncular büyük oynardı. Hagi, çok büyük bir oyuncuydu ve bizi de öyle oynattı. Onun gibi bir oyuncunun sahada olması çok büyük bir rahatlıktı. Tabii Fatih Hoca faktörünü de unutmamak gerek" dedi.

"En iyi kadro, UEFA Kupası’nı kazandığı kadrodur"

17 Mayıs 2000'de kazanılan UEFA Kupası'nda en iyi kadroya sahip olduklarını ifade eden Emre Belözoğlu "Türk futbol tarihindeki en iyi kadro, tartışmasız şekilde Galatasaray'ın UEFA Kupası’nı kazandığı kadrodur. Bir keresinde kampa, Okan abiyi askerden almaya gittiğim için geç kalmıştık. Okan abi antrenmana çıkabilmişti ancak Fatih Hoca beni 3-4 gün antrenmana çıkarmamıştı" dedi.

"Sözler tutulmayınca Inter'e imza attık"

Futbolculuk döneminde transfer süreçleriyle ve Galatasaray'da ayrılık sürecine de değinen Belözoğlu, şöyle konuştu:

 

"Her oynadığım takımın taraftarı beni çok sevdi. Atletico da bile sevdiler. Benim için 'o an' değerlidir ve yaşadığım her şey çok değerliydi. Olaya üst pencereden bakmaya başlayınca herkese hak vermeye başladım. Galatasaray taraftarını da anlayabiliyorum. Inter'e gittiğim dönemde Okan abiyle birlikte Galatasaray'da kalmak için uğraştık. Ancak karşılığını görmedik. Avrupa'dan ciddi rakamlar gelince bize geri döndüler ancak devamında verilen sözler tutulmayınca Inter'e imza attık"

"En büyük pişmanlığım..."

Futbolculuk döneminde en pişman olduğu olayı da açıklayan Belözoğlu "Oynadığım takımların hepsinden kendi isteğimle ayrıldım, beni sadece Fenerbahçe gönderdi. Inter'de başkan beni çok seviyordu, kalmamı istedi. Sakatlığımı toparlayabileceğimi söyledi ancak ben gitmek istedim. En büyük pişmanlığım bu. 

"Ben sokaktayım. Fenerbahçe de hep sokakta"

Ben Inter'den Newcastle'a gittiğimde Fenerbahçe çok büyük bir teklif yapmıştı. Fenerbahçe'ye transfer olacağım zaman Adnan Polat'la görüştüm. Fenerbahçe'nin bir teklifi var. Size bir söz vermiştim. Bunu siz bilin önce dedim. O da 'hayırlısı olsun' dedi.  Fenerbahçe'ye transfer olduğumda sokakta ilk defa sevilmediğimi hissettim. Ben sokaktayım. Fenerbahçe de hep sokakta. Fenerbahçe halkın takımıdır. Bu yönümü Fenerbahçe'ye borçluyum." dedi.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler