Emre Belözoğlu'nun lisans sorununa tanıdık çözüm

26.03.2021 - 08:41 | Son Güncellenme: 26.03.2021 - 16:26

Erol Bulut'un Fenerbahçe serüveni 1 sezon sürmedi. Sarı lacivertliler sezonun son 10 haftasına girilirken, 46 yaşındaki teknik adam ile yollarını ayırdı. Süper Lig'de üçüncü sırada yer alan Fenerbahçe'yi sezon sonuna kadar sportif direktör Emre Belözoğlu, teknik sorumlu olarak çalıştıracak. Peki Emre Belözoğlu kimin pro-lisansını kullanacak? Detaylar haberimizde...

Emre Belözoğlu'nun lisans sorununa tanıdık çözüm

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılmasının ardından takım sezon sonuna kadar Emre Belözoğlu'na emanet edildi. Belözoğlu, 2002 Dünya Kupası'nda 3'üncü olan A Milli Takım futbolcularına tanınan haktan yararlanarak UEFA A Lisans sahibi durumunda.

Süper Lig'de ve üst düzey liglerde takım yönetebilmek için Pro-Lisansının bulunması gerekiyor. Belözoğlu'na UEFA A Lisans 2 hafta takımı yönetme hakkı veriyor. Bu süreden sonra teknik ekipte Pro-Lisans sahibi bir teknik adamın bulunması şart.

Tahir Karapınar ekibe katılacak

Fenerbahçe, bu sorunu aşmak için çözümü buldu. Sarı lacivertliler geçen sezon teknik direktör Ersun Yanal ayrıldıktan sonraki dönemde görevlendirdiği Tahir Karapınar'ı tekrar kulübeye getirecek.

Şu an altyapı koordinatörü olarak görev yapan Karapınar, Emre Belözoğlu'nun ekibinde yer alacak ve Pro-Lisans sorunu da çözülmüş olacak.

Emre Belözoğlu 2 hafta maç öncesi ve sonrası basın toplantısına katılacak ve yayıncı kuruluşa konuşabilecek. Bu sürenin ardından Tahir Karapınar maç öncesi ve sonrası röportaj verecek.

Pro-Lisans nedir?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun teknik direktör çalışma esaslarına göre UEFA A Lisansı almak isteyenlerin en az 3 yıl B lisansı ile çalışmaları gerekiyor. A Lisansına sahip olanlar Milli takımlar, Süper Lig ve TFF 1. Lig takımlarında yardımcı teknik direktör olarak görev alma imkanına sahip. UEFA Pro-Lisansa sahip olmak için ise kişinin A Lisansıyla en az 3 yıl çalışılması gerekiyor. Pro-Lisans kursunda 360 saatlik eğitim veriliyor. Pro-Lisans ile her ligde A Takım Teknik Direktörlüğü yapılabiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler