Emre Belözoğlu'nun son maç kabusu! Önce Fenerbahçe şimdi Ankaragücü

Cem Ergün
26.05.2024 - 21:56 | Son Güncellenme: 26.05.2024 - 22:19

Trendyol Süper Lig’in son haftasında deplasmanda Trabzonspor’a mağlup olan Emre Belözoğlu’nun yönettiği Ankaragücü Süper Lig’e veda ederek küme düştü.

Emre Belözoğlu'nun son maç kabusu! Önce Fenerbahçe şimdi Ankaragücü

AJANSSPOR HABER

Bu sezonun 8. Haftasında takımın başına geçen Emre Belözoğlu Ankaragücü ile çıktığı son maçta Trabzonspor’a 4-2 mağlup oldu ve Ankara ekibi küme düştü. Oynanan karşılaşmada öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Emre Belözoğlu’nun yönettiği Sarı-Lacivertli ekibin son maçta küme düşmesi genç teknik adamın başka bir Sarı-Lacivertli ekip ile son maçta şampiyonluğu kaçırmasını akıllara getirdi.

Evinde Sivas’a yenildi

2020-2021 sezonunda Fenerbahçe Sportif Direktörlüğünü yürüten 43 yaşındaki teknik adam mevcut teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılmasının ardından ligin bitimine son 10 maç kala takımın başına geçmiş ve yönetini devralmıştı. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin arasında geçen nefes kesen yarışta son haftadan önceki hafta Beşiktaş’ın Karagümrük’e mağlup olmasıyla beraber evinde Sivasspor’u yenmesi halinde liderlik koltuğuna oturacak olan Emre Belözoğlu yönetimindeki Sarı-Lacivertliler evinde ağırladığı rakibine 2-1 yenildi. Emre Belözoğlu ve öğrencileri şampiyonluk fırsatını evinde oynadıkları son maçta alınan mağubiyet ile tepti. 

"O maçı içimden atamıyorum"

Bugün gündeme dair açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Selahattin Baki şampiyonluğun kaybedildiği Sivas maçına değinerek: “Beni 6 yılda en çok üzen şey... Beni yakından tanıyanlar iyi bilir, kötü travmaları çabuk atlatabilen birisiyim. Babamın vefatında böyle olmuştur, iflas ettik orada da böyle olmuştur. Ancak 3. yılımızdaki Sivas maçını içimden atamıyorum. Çok şey aldı götürdü benden o maç. Sağlığımın bile aynı olmadığını hissettim” ifadelerini kullandı.

Son 6 maçta galibiyet alamadı

Süper Lig’de küme düşen 4. ekip olan Ankaragücü son 6 hafta da kabus gibi bir senaryo yaşadı. Ligin son 6 haftasında galibiyet alamayan Ankara ekibi yalnızca 3 beraberlik alarak 3 puan toplayabildi.

Senin için hazırladığımız haberler