Emre Can'dan Jadon Sancho yorumu: "Yanlış kişilere..."

07.06.2020 - 15:34 | Son Güncellenme: 07.06.2020 - 15:38

Borussia Dortmund'un saha içindeki liderlerinden biri olarak gösterilen Emre Can, Hertha Berlin'i 1-0 yendikleri maç ve gündemleri hakkında konuştu. Emre Can, son günlerde koronavirüs kurallarını ihlal etmesiyle tartışılan Jadon Sancho hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Emre Can'dan Jadon Sancho yorumu: "Yanlış kişilere..."

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Almanya Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund'da forma giyen Emre Can, Hertha Berlin galibiyeti sonrasında değerlendirmelerde bulundu. 1-0 biten maçta Dortmund'a 3 puanı getiren gol atan futbolcu, ligdeki durumları ve takım arkadaşı Jadon Sancho hakkında konuştu.

Emre Can: "Kazandığımız için mutluyuz"

Emre Can, "Hertha Berlin'in gerçekten 3 puanı kazanma şansı olmadığını göstermemiz gerekiyordu. İyi savunma yaptık. Bulduğumuz şansı da değerlendirdik. Ben ya da biz. Önemli olan golü atmamızdı. Bir şans yakaladım ve golü atmaya çalıştım. İşe de yaradı. Kazandığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"Taraftarlar olmadan maça konsantre olmak kolay değil"

Seyircisiz maçlara olan motivasyonları ve stoper pozisyonunda oynaması hakkında da 26 yaşındaki futbolcu, "Bu konuda dürüst olmak gerekir. Sadece, Borussia Dortmund forması giyen bizler için değil, tüm takımların taraftarsız maçlarda motivasyonu yakalayabilmesi kolay değil. Stoper pozisyonuna kesinlikle alışabilirim. Ama aynı zamanda bu pozisyonda Hummels'in oynadığını biliyorum. Hummels, dünya standartlarında bir futbolcu. Kendisi bu pozisyona geri dönecek" diye konuştu.

Jadon Sancho ile ilgili yorum: "Yanlış kişilere güvenmemeli"

17 gol 17 asistlik performansıyla dikkatleri üstüne çeken ve başta İspanyol devi Real Madrid olmak üzere İngiliz takımlarıyla transferde adı geçen Jadon Sancho hakkında ise Emre Can, "Bazen, Jadon'a biraz liderlik etmek zorundayız. O saha dışında da harika bir çocuk. İşin doğrusu kendisiyle çok iyi geçiniyorum. Tabii ki bazı konularda daha disiplinli olması gerektiğini düşünüyorum. Çevresinde kendisini yönlendirenlere dikkat etmeli. Yanlış kişilere güvenmemeli. Çünkü çevre çok önemli" dedi.

Dortmund'un iki futbolcusu koronavirüs kurallarını ihlal etmişti

Bilindiği gibi Jadon Sancho ve Akanji, koronavirüs kurallarına uymayarak eve kuaför çağırmıştı. Almanya Futbol Federasyonu her iki oyuncuya da para cezası uygulamıştı. Cezanın, hijyen kurallarına uymamaları gerekçesiyle verildiği duyurulmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler