Emre Demir'i keşfeden İzzet Kızgın'dan flaş transfer açıklaması!

02.12.2019 - 18:09 | Son Güncellenme: 02.12.2019 - 18:09

Emre Demir'i keşfeden İzzet Kızgın'dan flaş transfer açıklaması!

İstikbal Mobilya Kayserispor’un genç yeteneği Emre Demir’i keşfeden teknik direktör İzzet Kızgın, Radyospor’a flaş açıklamalar yaptı. Kızgın, “Emre Demir’e İspanya’dan talipliler var. Sevilla ve Atletico Madrid, Emre’yi takip ediyor. Ocak’ta Atletico’ya transfer olabilir” ifadelerini kullandı. Kızgın, Emre Demir’in daha önce Beşiktaş, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği’nin de gündemine geldiğini ilk kez duyurdu.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan İzzet Kızgın’ın açıklamaları şu şekilde:

İzzet Kızgın, Emre Demir'i nasıl keşfetti?

Emre Demir, 5 yaşındaydı. Onun ağabeyi de bizimleydi. Emre’ye, “Topu sektirir misin?” dedim. Çok klas hareketler yaptı. Sevindik. Babasına da, “Hayrettin bu çocuk müthiş bir yetenek” dedim. 8 yaşında da Kayserispor kendisini aldı. Daha önce Beşiktaş, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği de ilgilendi. Yaşı küçüktü. Kayseri’ye bir gösterelim dendi. Ailesi davet edildi. Babasına bir ev tuttular. Transfer öyle gerçekleşti.

İzzet Kızgın: "Emre Demir için Beşiktaş, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği ile görüştüm"

Emre Demir için Beşiktaş ve Fenerbahçe ile görüştüm. Çok büyük bir yetenek olacak demiştim. Gençlerbirliği’ne de aynı şeyi demiştim. Rahmetli İlhan Cavcav da vardı, Ahmet Hoca da. “Hocam isteriz ama o yaştaki çocukları alamıyoruz” dediler. Günümüzde altyapıya, gençliğe ilgi yok.

İzzet Kızgın: "Kayserispor, Emre'nin ailesine ev tuttu"

Fenerbahçe’de Semih Bey ya da Şenol Bey’di yanlış hatırlamıyorsam. Temasa geçmiştik. Bize ufak dediler. Hatta 1 yıl geçtikten sonra tekrar önerdik olmadı. Kayserispor ise ailesine ev tuttu, babasına bir gelir bağladılar. Babası da yaklaşık 5 senedir de Kayseri’de. Böyle hikayeler oluyor. Çok yetenekli futbolculara zemin hazırlamak lazım. Bizim gayretlerimiz çok önemli.

İzzet Kızgın: "Emre Demir, Atletico Madrid'e transfer olabilir"

Emre Demir’i takip ediyorum. Ocak ayında Emre Demir, Sevilla’ya gidebilir. Atletico Madrid de Emre Demir’i takip ediyor bildiğim kadarıyla. Atletico Madrid’e transfer olabilir. Emre’ye yıllar önce çok inandığımı söyledim. Yıllar önce, “15 yaşında Kayserispor’da oynarsın” demiştim. Beni yanıltmadı. Milli Takım kadrosunda da yer alacağını düşünüyorum. Pele de 16 yaşında Dünya Kupası’nda oynamıştı. Neden olmasın?

Muğdat Çelik'in kariyerine etkisi...

Ben zamanında Muğdat Çelik’i de sokakta buldum, keşfettim. Gençlerbirliği’ne götürdük. Götürdüğüm sene bana teşekkür ettiler. O sene de A Takıma almışlardı. Bizler teknik adam olarak elimizden geleni yapıyoruz. 25 yıldır bu işi yapıyorum. Yeni Emre Demir ve Muğdat’ları bulmayı arzu ediyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler