Beşiktaş'ta Emre Kocadağ: "VAR yine devreye girmedi"

Akın Ungan
09.01.2022 - 21:25 | Son Güncellenme: 09.01.2022 - 21:52

Süper Lig'de Beşiktaş, Çaykur Rizespor deplasmanında 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ta Emre Kocadağ: "VAR yine devreye girmedi"

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının ilk maçında Beşiktaş, Çaykur Rizespor deplasmanına gitti. Koronavirüs nedeniyle Teknik Direktör Önder Karaveli ve birçok as futbolcusundan yoksun Siyah-Beyazlı takım, ilk 11'i ve yedek kulübesinde öz kaynağından yararlandı.

2-2 beraberlikle sonuçlanan zorlu mücadelenin ardından Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, karşılaşmayı değerlendirdi. Maçı yorumlayan Kocadağ, transferle ilgili de açıklamalarda bulundu.

"VAR yine devreye girmedi"

Emre Kocadağ sözlerine, "Aslında bu akşam güzel futbol sergiledik. Birçok eksiğimize rağmen iyi futbol oynadık. Arkadaşlarının yerine oynayan tüm futbolcular çok iyi mücadele etti. Maalesef duran toptan iki gol yedik." diyerek başladı. Yenilen golü faul olarak nitelendiren Emre Kocadağ, "İlk golde benim gördüğüm kadarıyla Josef de Souza'ya yapılan faul var. Maalesef VAR her zaman olduğu gibi bizim aleyhimize pozisyonları bu sefer yine es geçti. Montero'dan daha fazla sert hareket yapanlar kartsız geçildi." dedi.

"Sergen Yalçın'a teşekkür ederim"

Süper Kupa galibiyeti ile ilgili düşüncelerini aktaran Asbaşkan, "Katar'da Süper Kupa ile döndük. Kupalar serisiyle sezonu tamamlamış olduk. En kötü gününde tekrardan Beşiktaş'a dönen Ahmet Nur Cebi'ye teşekkür ediyorum. Bu kupa da emeği olan Sergen Yalçın hocamıza, teknik ekibine ve Önder Karaveli ve teknik ekibine teşekkür ederim. Koyduğumuz öz kaynak politikası meyvelerini veriyor. Bu strateji ve politikayı biz ortaya koyduk, Sergen hocamız buna katkıda bulundu, Önder Karaveli hocamız katkıda bulunmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Alex'in, en büyük transferlerimiz olacak diye düşünüyordum"

Alex Teixeira'dan verim alınamaması üzerine hayal kırıklığını açıklayan Emre Kocadağ, "Katkı alamadığımız yabancı transferlerimiz, belki Alex, bizim en büyük transferlerimiz olacak diye düşünüyordum. Bu sezon istediğimiz noktada değiliz ama çok transfer yapacağımızı düşünmüyorum. Biz zaten transferlerimizi yaptık; Emirhan İlkhan, Emirhan Delibaş, Demir Ege var. Önder hocamız devam ediyor zaten. Önemli olan bizim ortaya koyacağımız strateji ve politika. Rakiplerimiz kupalara hasretken, bugün 3 kupalı Beşiktaş var. Gençleşme anlamında milyon euro harcanırken, biz fazla para harcamadan 3 kupa aldık." şeklinde konuştu.

Önder Karaveli devam edecek mi?

Sergen Yalçın'ın ayrılmasıyla, geçici olarak takımın başına geçirilen Önder Karaveli hakkında konuşan Kocadağ, "Önder hocamız bizim stratejimize uyuyor. Tabii yine bizim plan ve stratejimize uyacak bir hocayla da yollarımızı birleştirebiliriz. Önder hocamız, Halim hocamız, Mehmet Ekşi hocamız zaten bizim sistemimizin içinde. Önder Karaveli devam ediyor ama biz yine projemize uyan bir isimle sözleşme imzalayabiliriz." dedi.

Emre Kocadağ'dan transfer açıklaması

Ara transfer dönemiyle ilgili Beşiktaş'ın planlamasından bahseden Emre Kocadağ, "Bu sezon istediğimiz noktada değiliz ama çok transfer yapacağımızı düşünmüyorum. Biz zaten transferlerimiz yaptık; Emirhan İlkhan, Emirhan Delibaş, Demir Ege var. Bu oyuncular ikinci yarı itibarıyla daha fazla süre alacaklar" şeklinde konuştu. Kocadağ, Adem Lijajic için ise, şu anda gelen resmi bir teklifin olmadığını kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler