Emre Mor, Fenerbahçe'ye transfer olacak mı? Süleyman Hurma canlı yayında açıkladı

01.06.2022 - 12:06 | Son Güncellenme: 01.06.2022 - 12:26

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Fenerbahçe'ye transfer olacağı iddia edilen Emre Mor'un yanı sıra, yabancı sayısı, milli takım ve yayın ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Emre Mor, Fenerbahçe'ye transfer olacak mı? Süleyman Hurma canlı yayında açıkladı

Süper Lig'de sezonu 57 puanla 8. sırada tamamlayan Fatih Karagümrük'te başkan Süleyman Hurma EkoTürk Tv'de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. İşte Hurma'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cahilliği kendilerine sigorta ediyorlar"

Süper Lig'de yabancı sayısındaki belirsizlikten şikayet eden Süleyman Hurma, "Yabancı sayısı problemi... Çıfıt Çarşısı gibi. Milli takım yeniliyor, devlet büyüklerine gidip 'Efendim yabancı sayısından dolayı yenildik' diyorlar. O zaman yabancı yasaklansın. Kulüp takımı eleniyor, 'Yabancı yok diye elendik' diyorlar. O zaman yükselsin. Yabancı uygulaması olmasın dedik. 'Yabancı alma' diyorlar ama Türk oyuncu daha pahalı. Peki nasıl yapacağız transferi? Halka yalan konuşuyorlar. Bilmedikleri bir oyunu biliyorlarmış gibi anlatıyorlar. Cahilliği kendilerine sigorta ediyorlar."

"Başka bir milletten kızımız, atletimizde bizim adımıza yarışıyor"

Milli takım başarısız olduğunda sebebinin yabancı sınırlaması olarak gösterilmesinin doğru olmadığına değinen Hurma, "Milli Takım yeniliyor, yabancı indirilsin! Kulüp takımı Avrupa’da eleniyor, yabancı çıkarılsın! Böyle evrensel bir işte Aklıevvel biri çıkıp, 'İstiklal Marşı okunuyor ama Türk futbolcu yok' diyor. Ama başka bir milletten kızımız, atletimizde bizim adımıza yarışıyor." şeklinde konuştu.

"Bizde sadece insan var"

Altyapılardan yeterince sporcu yetişmemesiyle ilgili olarak ise deneyimli spor adamı, "İnsan yetiştirmek için zaman, para, tesis ve bilgiye ihtiyaç var. Bizde sadece insan var. Altyapıdan oyuncu çıkarmak ülkenin spor politikasıyla ilgilidir. Yoksa 80 milyonluk ülkede bunu 100 kulüp yapamaz." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Volkan Demirel'den Fenerbahçe'ye Emre Mor tavsiyesi
Habere Git

Emre Mor'un Milli Takıma davet edilmemesi

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'a bir Türk vatandaşı olarak iyi bakmadığını belirten, Süleyman Hurma, "Futbol insanı olarak da doğru yolda olmadığını biliyorum. Emre Mor olayıyla ilgili milli maçlar bittikten sonra başka açıklamalarım da olacak. Burası Patagonya değil. Emre Mor, beklediğimiz seviyeye gelirse dünya çapında bir oyuncu olacak. Lüksemburg'la oynayacağız ya... Al bir gör bakalım, teste sok. Kuntz, 2 kere bizim maçımızı seyretse zaten Emre Mor'u alırdı. Ama Kuntz, Bundesliga'da küme düşme maçında yorumculuk yapıyor. 

Emre Mor'un transferi

Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Emre Mor'un transferi için anlaşmaya vardıklarına dair çıkan iddialarla ilgili olarak ise "Emre Mor için yurtdışından iki tane resmi teklif aldım. Yeterli değildi, reddettim. Ali Koç'la görüşmemizde konu Emre Mor değildi. Benim en büyük arzum; Emre Mor'u bir sene daha tutup çok yüksek bedelle Avrupa'ya satmak." dedi.

"Bize kaldı yine çerçöp"

24 Haziran'da sezonu açacaklarını belirten Hurma, "Yayıncı belli değil, yabancı kuralı belli değil, harcama limiti belli değil. Bize 'Plansız programsız iş yapıyorsunuz' diyorlar. Şu anda Avrupa kulüpleri transferleri bitirdi bile, bize kaldı yine çerçöp." ifadelerini kullandı.

"Çok ciddi bir İddaa geliri sorunumuz da var"

Kulüplerin gelirlerinin çok ciddi şekilde erezyona uğradığının altını çizen Süleyman Hurma, ""Euro'nun geldiği nokta ortada. Gelirler 23-24 milyondan, 6 milyon euro seviyelerine düştü. Çok ciddi bir İddaa geliri sorunumuz da var. Kulüplerimiz, 10 yıldır İddaa'dan TL cinsinde aynı parayı alıyor. Bu süreçte İddaa'nın geliri 10 kat arttı." şeklinde konuştu. 

 

Hurma, Passolig uygulamasının seyirci sayısını çok ciddi şekilde düşürdüğünü de sözlerine ekledi.

 

"Türkiye Kupası dünyanın en ucuz organizasyonu"

"Türkiye Kupası dünyanın en ucuz organizasyonu" olduğunu ifade eden Hurma, "Bir tur atlıyorsunuz, 60 bin TL! Şaka mı bu? Şampiyonluk primi 3 milyon TL." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler