"Emre'nin sinirlenmesi sahiplenmeden kaynaklanır"

29.04.2020 - 14:45 | Son Güncellenme: 29.04.2020 - 14:53

"Emre'nin sinirlenmesi sahiplenmeden kaynaklanır"

Fenerbahçe'de 6 yıl boyunca tercümanlık yapan Deniz Sarıtaç, Fanatik gazetesine konuştu. Sarıtaç, "Galatasaraylılardan, Beşiktaşlılardan da çok iyi tepkiler alıyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Bunu sağlayabilmek kolay değil. İş odaklı kalmaya çalıştığım için böyle oldu herhalde" dedi.

İngilizce ve Fransızca'nın yanına birçok dil de koydun kısa sürede. Portekizce, İspanyolca, Flemenkçe... Bu kadar dili kısa süreye nasıl sığdırdın?

Bence Türkçe'nizin de iyi olması şart. Yabancı dil bilmek iyi ama onu ne kadar Türkçe'ye aktarabildiğiniz önemli. İngilizce ve Fransıozcadan sonra bu sektörde İspanyolca ve Portekizce'nin de önemini anladım ve kurslara gittim. Tabii ki her gün futbolcularla o dilleri konuşmak da çok büyük bir avantaj oldu. Unutma ve pratik yapmama ihtimalim de yoktu. Şampiyonluktan sonra da Brezilya'ya gittim ev orada da Portekizcemi geliştirdim.

Çok büyük hocalar ve futbolcularla çalıştın. Hocalardan başlayacak olursun en iyisi hangisiydi senin için?

Bu soruyu aslında kategorilere bölerek cevaplamak lazım. En mutlu olduğum ve en rahat çalıştığım isim Dick Advocaat'tı... Olaya hakimiyeti ve insanlarla iletişimi çok iyiydi. Baskı kurmadan herkesi kontrol edebiliyordu. Aykut Kocaman benim için çok özel bir insan. Hayatın genel anlamında da ben onun tavsiyelerini her zaman dinlerim. İnsanlar ona çok fazla ön yargıyla saldırdı ama bunun benim için önemi yok. Onunla çalışan benim. Aykut hocayı bambaşka bir yere koyarım. Vitor Perreira'yla ilişkimiz iyiydi. Çünkü onun dilini kulüpte konuşan tek kişi bendim. Tercümanlığıma da çok şey katmıştır. O da bu anlamda benim için özeldir. İsmail Kartal, çömezlik dönemimde benim elimden tuttu. Çok yardımcı oldu.

Oyunculara geçelim... Bu soru da aslında tek cevaplı değil ama en iyisi sence hangisiydi?

Açıkçası ben oyuncularla çok güzel dostluklar kurdum. Gerçek bir samimiyet vardı. Moussa Sow, Nabil Dirar, Aatif, Meireles benim için çok özel insanlar. Canım sıkıldığında odalarına giderdim, sohbet ederdik. Birbirimizle özellerimizi paylaşırdık. Adeta yakın arkadaş olmuştuk. Gökhan Gönül, Soldado, Josef de Souza... Bunlar çok özel insanlardı. 2017/2018 sezonu çok özel bir oyuncu ve teknik grubuydu.

"Beni zorla satranç oynatmaya çalışırdı"

Mehmet Topal benim için çok kıymetlidir. Giuliano çok özel bir insandır. Çok farklıdır. Satranç oynatmaya çalışırdı beni zorla... Satranç seti almıştı, saatlerce oynuyorduk. Bu meslekte rastayabileceğiniz durumlar değil bunlar. Egemen Korkmaz, Webo gibi insanlar da samimiyetlerine güvendiğim insanlar...

"Robin van Persie çok ayrı bir oyuncuydu"

Saha içine baktığın zaman kimi söylersin?

Yetenek olarak değerlendireceksek Robin van Persie çok ayrı bir oyuncuydu. Sakatlık yaşamasaydı bambaşka şekilde katkı verebilirdi. Ancak Nani, Volkan Demirel, Kjaer de kendi mevkilerine göre çok yetenekli oyunculardı. Souza ve Topal'ı da yetenek listeesine yazarım.

"Emre Belözoğlu'nun sinirlenmesi..."

En sinirli oyuncu kimdi?

Emre Belözoğlu'nun sinirlenmesi sahiplenmeden kaynaklanır ve takıma olumlu şekilde de bu sinir yansıtır. Bruno Alves'i katabilirim bu gruba...

En çalışkan oyuncu?

Kuyt... Tamamen çalışarak buralara gelen bir oyuncu... Belki Van Persie'den Nani'den teknik akapsite olarak geride olabilir ama Kuyt çok akıllı bir oyuncu. Topun nereye gideceğini, duracağı yeri çok iyi bilen bir oyuncuydu.

En içine kapanık futbolcu kimdi?

İçine kapanıklıktan çok, mesafeli diyebileceğim bir oyuncu Simon Kjaer var. Karavaev de İngilizce bilmediği için onun sıkıntısını yaşadı ve içine kapanıktı. Moses'ı da yazabiliriz buraya...

En sakin futbolcu kimdi?

Kadlec, Benzia, Soldado...

 
Senin için hazırladığımız haberler