"En büyük projelerimizden bir tanesi..."

01.11.2017 - 19:00 | Son Güncellenme: 01.11.2017 - 19:00

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, "En büyük projelerimizden bir tanesi de özellikle bölgesel akademiler ve bölgesel tesisler kurmak. Bunları kurmak için büyük çaba sarf ediyoruz." dedi.

Kafkas, Dicle Üniversitesi (DÜ) ve TFF tarafından üniversitenin konferans salonunda düzenlenen "Ülkemizde Futbol ve Futsal'ın Gelişimi" panelinde yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Futsal Milli Takımı'nın Diyarbakır'da kamp yapmasının kendisini mutlu ettiğini belirten Kafkas, "Başta federasyon başkanımız ve yönetim kurulumuz olmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerine çok önem veriyoruz." diye konuştu.

TFF'nin antrenör eğitimi, genç oyuncu gelişimi ve Futsal'a çok önem verdiğini dile getiren Kafkas, şöyle konuştu:

"Bunlarla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyoruz, projelendiriyoruz. Umuyorum önümüzdeki zamanlarda bu üç ana öğe çok daha güzel yerlere gelecek. Antrenör eğitimimiz Avrupa’da çok ciddi geçer not almış durumda. Genç oyuncu gelişimiyle ilgili liglerin organizasyonlarını yeniden yaptık. Bir takım aksaklıklar vardı. Onları da giderdik. En büyük projelerimizden bir tanesi de özellikle bölgesel akademiler ve bölgesel tesisler kurmak. Bunları kurmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Futsal ile ilgili yeni projelerimiz var."

Türkiye Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü Sercan Görgülü de Diyarbakır’da kamp yapmaktan mutluluk duyduklarını aktararak, "İnşallah ilerleyen tarihlerde burada uluslararası maçlar da oynanır." dedi.

Konuşmaların ardından Kafkas, Görgülü, Futsal Milli Takım oyuncuları, DÜ Futsal takımı oyuncuları ve öğrenciler fotoğraf çektirdi.

Panele Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, çevre illerdeki üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Senin için hazırladığımız haberler