4 Büyük Kulübün Maaş Ödemeleri ve Toplam Borcu Ne Kadar?

05.03.2022 - 18:59 | Son Güncellenme: 05.03.2022 - 19:07

Süper Lig'de Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un toplam maaş ödemeleri ve toplam borcu ne kadar? Kulüplerin toplam borcu kaç para? İşte detaylar...

4 Büyük Kulübün Maaş Ödemeleri ve Toplam Borcu Ne Kadar?

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'de lider olan Trabzonspor ve bu sezon belirlenen hedeflerin altında kalan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın toplam borçları ne kadar? Kulüplerin futbolculara ödediği toplam maaş miktarı ne? İşte detaylar...

Dövizdeki dalgalanma kulüpleri etkiliyor

Döviz kurunda yaşanan dalgalanma sonucu Türk kulüpleri de etkileniyor. Euro ya da dolar üzerinden futbolculara ödeme yapan kulüpler, bu iki para birimi karşısında TL'nin değer kaybetmesi üzerine zor günler geçiriyor.

Bankalar Birliği ile borçlar TL'ye çevrildi ama...

Bankalar Birliği ile imzalanan anlaşma sonrası borçların çoğu TL'ye çevrilse de pandemi nedeniyle takımların iç saha gelirlerinin düşmesi, kulüpleri daha da borçlandırdığı düşünülüyor.

Galatasaray'ın toplam borcu ne kadar?

Galatasaray'ın toplam borcu son olarak Haziran 2021'de düzenlenen Genel Kurul'da açıklandı. Son verilere göre Sarı-Kırmızılılar'ın toplam borcunun 4 milyar 510 milyon TL olduğu öğrenildi.

Fenerbahçe'nin toplam borcu ne kadar?

Fenerbahçe'nin toplam borcu son olarak 30 Eylül 2021 tarihinde açıklandı. Son verilere göre Sarı-Lacivertliler'in toplam borcunun 5 milyar 977 milyon TL olduğu kaydedildi.

Beşiktaş'ın toplam borcu ne kadar?

Beşiktaş'ın toplam borcu son olarak Kasım 2021'de tarihinde açıklandı. Son verilere göre Siyah-Beyazlılar'ın toplam borcunun 4 milyar 434 milyon 479 bin 748 TL olarak duyuruldu.

Trabzonspor'un toplam borcu ne kadar?

Trabzonspor'un toplam borcu son olarak Kasım 2021 tarihinde duyuruldu. Son verilere göre Bordo-Mavililer'in toplam borcunun 1 milyar 481 milyon 471 bin 248 TL olduğu açıklandı.

4 büyük kulübün toplam borcu ne kadar?

Açıklanan son verilere göre Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplam borcunun 16 milyar 402 milyon TL olduğu görüldü.

Kulüplerin bu sezonki maaş ödemeleri

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un bu sezonki futbolcu maaşları ödemelerinde ise Beşiktaş ilk sırayı çekti. Geçen senenin çifte kupalı şampiyonu, rakiplerine oranla daha fazla maaş yükü içerisinde olması dikkat çekti.

4 büyük kulübün ödediği maaş toplamı nedir?

4 büyük kulübün futbolculara ödediği toplam maaş miktarı sırasıyla şöyle:

  • Beşiktaş - 47.2 milyon Euro
  • Galatasaray - 31 milyon Euro
  • Fenerbahçe - 30.2 milyon Euro
  • Trabzonspor - 22.7 milyon Euro

Lider en az maaş veren oldu

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon gösterdiği performans ile beğeni toplayan Trabzonspor, ligdeki başarısı ile zirvede yer aldı. Sezon boyunca istikrarlı şekilde güzel oyununu korumayı başaran Karadeniz ekibi, Abdullah Avcı ile birlikte oyun planı ve kadro kalitesini üst seviyeye çıkardı.

Trabzonspor, rakiplerine göre iyi performansı ve başarılı sezonu ile ön plana çıkarken, oyuncularına ödediği maaşların diğerlerine oranla daha az olması dikkat çekti. Bordo-Mavililer, 22.7 milyon Euro'luk maaş ödemesi ile 4 büyükler arasında futbolculara en az maaş ödeyen kulüp oldu.

Senin için hazırladığımız haberler