"En çok Trabzonspor karşı çıkmalı"

15.07.2020 - 11:55 | Son Güncellenme: 15.07.2020 - 12:04

Trabzonspor'a UEFA'dan verilen men cezası kalkacak mı? Ünal Karaman'ın kısa vadede Trabzonspor'a dönme ihtimali var mı? Yabancı kuralına Trabzonspor destek mi veriyor? Hayrettin Hacısalihoğlu'ndan bordo-mavililerin gündemine yönelik dikkat çeken sözler...

"En çok Trabzonspor karşı çıkmalı"

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR ÖZEL

Trabzonspor, Manchester City ekibine verilen cezanın kaldırılmasının ardından umutlandı. Bordo-mavililer, Spor Tahkim Mahkemesi'nden çıkacak karara gözünü çevirdi. Camianın etkin isimlerden biri olan eski asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, bordo-mavililerin gündemine yönelik çok özel açıklamalar yaptı. Trabzonspor'un cezası kaldırılacak mı? Ünal Karaman Trabzonspor'a geri mi dönme ihtimali var mı? Trabzonspor, yabancı kuralını destekliyor mu? Hacısalihoğlu, tüm bu sorulara yanıt verdi. Hayrettin Hacısalihoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Prensiplerinden fedakarlık yapıyorlar!"

-İngiliz ekibi Manchester City'nin cezası kaldırıldı. Aynı yaklaşımı Trabzonspor için de bekliyor musunuz? Trabzonspor taraftarları City ile ilgili gelişmenin ardından ümitlenmeli mi?

UEFA'nın Manchester City ve İngiliz kulüplerine karşı bakışı ortada. Liverpool, United gibi Avrupa'da başarılı olmuş kulüplere biraz yaklaşımları farklı oluyor. Onları kazanmak için maksimum gayret gösteriyorlar. Prensiplerinden fedakarlık ediyorlar! Koronavirüs sebebiyle bu yılı mali kriterler açısından da toleranslı karşılıyor UEFA. O nedenle Trabzonspor'a verilen men cezasının da kaldırılacağını düşünüyorum. Bu senenin gidişatı bu şekilde. Trabzonspor'un mali kriterlerle ilgili olumlu çalışmaları da oldu. Bunlar da göz ardı edilmeyecektir.

"Trabzonspor, şampiyonluğu ikram etti"

-Şampiyonluk yarışında Trabzonspor fırsat tepti. Şampiyonluk artık hayal mi? Ne dersiniz?

Trabzonspor, şampiyonluğa sizin de belirttiğiniz gibi çok yaklaşmıştı. Başakşehir kaybediyor, senin eline fırsat geçmiş. Bunu kullan! Denizlispor maçını kazanmak gerekiyordu. Kısmetsizlik, beceriksizlik her şey var. Trabzonspor'un çok net bir penaltısı vardı. Kaçan fırsatlar da oldu. Trabzonspor bu yıl şampiyonluğu ikram etti gibi bir durum var. Hakem bazı şeyleri görmemiş olabilir. Tamam! Ama inceleme yapıldıktan sonra da penaltı verilmemesini yadırgadım. Anlayamıyorum.

"Ünal Karaman, kısa vadede Trabzonspor'a dönmez"

-Rizespor'da Ünal Karaman görevinden istifa etti. Hüseyin Çimşir'in koltuğunun da sallandığı haberleri var. Karaman'ın geri dönme ihtimaline nasıl bakıyorsunuz? Gerçekleşir mi böyle bir durum sizce?

Ünal Karaman yakın tarihte Trabzonspor'a dönmez. Ünal Karaman da bunu istemez. Başka bir yönetim olsaydı belki bunu düşünebilirdi. Bu yönetim de bunu istemez. Zaten ayrılığın sebepleri fikir uyuşmazlıklarıydı. Dolayısıyla Karaman yakın vadede dönmez.

"Emekleri yok sayınca bedeli ağır oluyor"

-Fatih Terim, geride bıraktığımız günlerde, İngiliz basınına verdiği röportajda teknik direktörlerin çok çabuk 'harcandığını' söylemişti. Trabzonspor yönetimi, Hüseyin Çimşir'in arkasında duracak mı?

Trabzonspor, hoca, oyuncu, yönetici kazanmak mecburiyetinde. Hüseyin Hoca'yı da böyle değerlendirmek gerekiyor. Oyuncular için de durum öyledir. Emekleri yok saymamak gerekiyor. Yoksa bedeli gerçekten ağır oluyor. En azından ekonomik açıdan böyle.

"Yabancı kuralına en çok Trabzonspor karşı çıkmalı"

-Türkiye Futbol Federasyonu, yabancı kuralı konusundaki yeni düzenlemeyi açıkladı. Karşı çıkan kulüpler var. Trabzonspor yeni düzenlemeye ne kadar hazır bir kadroya sahip?

Yabancı kuralı konusunda Trabzonspor yönetimi, TFF'yi destekliyor gibi göründü. Normalde en çok karşı çıkması gereken 12-13 yabancısı olan Trabzonspor olmalı. Demek ki bizim bilmediğimiz bir şeyler var.

Senin için hazırladığımız haberler