En iyi 11'e Cristiano Ronaldo'yu almadı! Gerekçesi ise...

18.10.2017 - 13:29 | Son Güncellenme: 18.10.2017 - 13:29

En iyi 11'e Cristiano Ronaldo'yu almadı! Gerekçesi ise...

AJANSSPOR - Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcu Giuliano, Ntv Spor'a özel bir röportaj verdi. Sarı-lacivertli futbolcunun yaptığıa açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde: İki takım arasında çok büyük bir rekabet olduğunu biliyorum. Bu konuda bilgi sahibiyim. Taraftarlar ve kulüp açısından da daha önce derbi maçlar belirleyici maçlar olmuştur. Kendimizi çok iyi hazırlamalıyız. İyi bir futbol sergilemek ve galibiyet almak için oynayacağız. Bizim açımızdan çok önemli bir maç olacak.

Derbilerde favori hiçbir zaman olmaz. Derbiler anların belirleyici olduğu maçlardır. Galatasaray iyi bir performans yakaladı. Namağlup bir şekilde gidiyorlar. Karşılarında biz olacağız. Skorlarımızı da daha iyiye taşıyoruz. Gelişiyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Umuyorum ki derbi maçı kazanan taraf biz olacağız.

Bu derbinin tarihini, hikayelerini biliyorum. Hiçbir derbiyi 90 dakika izleme fırsatı bulamadım. Dürüst olmam gerekirse özetlerini izleme fırsatım oldu. Brezilya ve Rusya’dayken bu maçlardan haberim vardı. Bir dünya derbisi olacak. Souza’nın o statta neler yaptığını biliyorum. Halen o golle hatırlanıyor. İnsanlar son dakikada attığı golü Souza’ya hatırlatıyor.

Galibiyet bizi yukarıya yaklaştırır. Deplasmanda kazanırsak özgüvenimiz yukarıya taşınır. Son derece önemli olacak bizim için. Galatasaray’ı bekleyen zorlu deplasmanlar ve derbiler var. Yukarıya, böyle bir galibiyetle ayrılırsak iyi olur. Beraberlikle ayrılırsak çok kötü sonuç olmaz. Eğer yenilgiyle dönersek işler çok zorlaşabilir. Eğer mağlup olursak ipler bizim elimizde olmaz. Rakipleri takip etmek zorunda kalırız. Bu da iyi olmaz. Tek düşüncemiz galibiyet. Biz şampiyonluk için mücadele ediyoruz. Tek düşüncemiz 3 puanı derbiden almak olacaktır.

Ben elimden geleni yapmaya gayret göstereceğim. Önemli olan tabii ki takımın kazanması. Başkası atsın, takım kazansın, ben yine mutlu olurum. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi dünyanın ilk 5 derbisi arasında. Bence 1 numaralı derbi Real Madrid-Barcelona derbisi. Gremio-Internacional maçlarını yaşadım. Bu duyguları düşündüğümde Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini 3.sıraya koyuyorum.

Daha önce de bu pozisyonda oynama konusunda fırsat çıktı karşıma. Biraz zamana ihtiyaç duyuyorum. Tekrar uyum sağlama konusu var. İkinci bir forvet gibi oynadığımda kendimi rahat hissediyorum. Ama takımın başarı daha önemli. Pozisyonum neresi olursa olsun ben takımın iyiliğini düşünmek zorundayım.

Şu anda farklı oynuyorum. Daha farklı bir pozisyonda görev aldım Zenit’te. Ama ben saha içinde nerede olursam olayım gole yakın olmaya çalışıyorum. Benim oyun karakterim bu şekilde. Bir şekilde ceza sahasına girmek gerekiyor diye düşünüyorum. Beklentilerim geçtiğimiz sezonlardaki rakamları yakalamak ve hatta daha iyisine ulaşmak. Adaptasyon sürecini geride bıraktığımda futbolu daha iyi noktaya taşıyacağıma ve gollerin sayısını artıracağıma inanıyorum.

Brezilya Milli Takımı rekabetin üst düzeyde olduğu bir yer. Çok kaliteli oyuncular var. Hocaların da alternatifi var. Bu rekabette olmak son derece zor iş. Mevcut hoca ile her listede adım vardı. Şu anda yok. Bu demek değil ki liste dışında kalacağım. Kişisel olarak her zaman hedefim Milli Takım’da yer almaktır.

Roberto Mancini zorluklar yaşadığım bir hoca oldu. Zenit’e yeni gelmişti. Kulübün felsefesini baştan aşağıya değiştirdi. Benim futbol karakterimi uygun bulmadı belki de. Onla çok az zaman geçirdim. Bana katkıları da oldu. Daha fazla çalıştım. Ama belli bir sürecin sonuna geldiğimde ayrılmak istediğimi söyledim. O da bu kararıma saygı duyduğunu ve benim için en iyisini istediğini söyledi. Kendisine saygı duyuyorum.

Futbolda adaletten söz etmek zor. Kariyerimin en iyi dönemini yaşıyordum. Brezilya Milli Takımı’ndaydım. Dışardan bakanlar bana haksızlık yapıldığını düşünebilir. Çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Bir hocanın hesaplarında yoksanız başka bir takımda olmak istersiniz. Ben de bana inanan bir takıma geldim.

Ukrayna’da Mircea Lucescu ile tanışma fırsatım oldu. Karşılıklı oynadığımız maçlar oldu. Brezilya’daydım ve beni aradı. Zenit’e transfer etmek istediğini söyledi. Onunla beraber çalıştık ve bana çok katkısı oldu. Kariyerimin aşama kaydetmesinde yardımı oldu. Türkiye’ye gelmeden önce benimle konuştu. Benim için endişeliydi. Buraya geldiğimde de bana sarıldı ve başarı diledi. Gerçekten de benim için önemli bir teknik adam. Burada yaptığı işle ilgili çok fazla konuşmadık. Türkiye’de genel anlamda çok iyi şeyler yaptığını biliyorum.

Aykut Kocaman ile çok iyi ilişkim var. Kapıları her zaman açık. Soru işareti kafanızda varsa diyaloğa çok çabuk yaklaşıyor. Çok zeki bir teknik direktör. Saha içinde bunu görüyorsunuz. Bize gerekli bilgileri çok iyi veriyor. Her oyuncuyu doğru şekilde değerlendirmeye çalışıyor. O da başarılı olmak için gayret gösteriyor.

Satranç konusunda tercüman Deniz’e sorun. O gerekli cevabı verecektir. En son oynadığım kişi Deniz’di. Bilardo konusunda kendime rakip bulamadım. Keman çalmayı seviyorum. Ama 2 çocuk olunca vakit bulamıyorsunuz. Boks yapmayı seviyorum. Ayrıca Jiu-jitsudan hoşlanıyorum. Çocuklarım burada, eşim burada, eşimin kız kardeşi burada. Bize yardımcı oluyorlar.

Ben her şeyi öğrenmeyi seven, yeni neler öğrenebilirim diye arayan bir insanım. Günlük yaşantı için de bu aynı. Kendime yeni şeyler katmaya çalışıyorum. Rusçayı sadece ilgimi çektiği için öğrendim. Kendimi geliştirdim. İspanyolca öğrendim. Çok takım arkadaşım vardı. İngilizceyi de Amerikan dizileri izleyerek öğrendim. Hiçbir kursa gitmeden öğrendim. Kısa bir süre sonra da Türkçeyi konuşabilecek duruma geleceğim diye düşünüyorum.

Benim seçeceğim benim izleyebildiğim oyuncular. Maradona, Pele, Zico gibi isimler elbette var. Ama o isimleri izleme fırsatı bulamadım. Neuer, Dani Alves, Pique, Ramos, Roberto Carlos, Zidane, Iniesta, Ronaldinho, Neymar, Messi, Fenomen Ronaldo…. Cristiano Ronaldo mükemmel bir oyuncu. Ama tarihin en iyisi dediğinizde Fenomen Ronaldo, Cristiano’dan daha iyi. Carlos ile de tanıştım. Muhteşem bir insan…

Buraya gelmeden önce şu anki takım arkadaşım Josef De Souza’yı aradım. Daha sonrasında Taffarel’i aradım. Şehirle ilgili bilgiler aldım. Bana en yakın gördüğüm bu isimlerden buraya gelmeden önce gerekli bilgileri aldım. Daha önce İstanbul’a gelme fırsatı buldum. Çok uzun yıllar önceydi. Şehrin merkezinde kalmıştık. Kapalıçarşı’ya gitmiştim. Orada muhteşem bir çay içmiştim. O çayın tadı halen damağımda. Şu anda şehri daha iyi şekilde görebiliyorum. Bu şehirde her şey var. Yemek anlamında mükemmel bir yerdeyim. Ailenizle vakit geçirebileceğiniz yerler var. İçerisinde her noktayı barındıran bir şehir.

Akhisar deplasmanı zorlu bir karşılaşmaydı. Açıkça berbat bir skorla döndük. Bizi çok üzen ve sinirlendiren bir maçtı. Takım olarak aramızda konuştuk. Saha içinde farklı bir Fenerbahçe göstermemiz gerektiğini konuştuk. Takım ruhu açısından başka bir Fenerbahçe vardı. Rakipten bağımsız şekilde rakip kim olursa olsun iyi oynamak zorundayız. Üst düzey bir konsantrasyonla derbiye gidiyoruz. İyi bir maç çıkarmak ve istediğimizi almak istiyoruz. Sabırsızlıkla derbiyi bekliyoruz.

Galatasaray’da oynayan Mariano’yu tanıyorum. Kendisiyle Brezilya Milli Takımı’nda oynamıştık. Ama şu anda derbi öncesi bir iletişim içinde değiliz. Ne onunla ne de Galatasaray’da forma giyen başka bir futbolcuyla konuşmadım.

Senin için hazırladığımız haberler