A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz Faroe Adaları maçı öncesi konuştu

Orhan Gülek
24.09.2022 - 19:47 | Son Güncellenme: 24.09.2022 - 22:28

A Milli Futbol Takımı'mız UEFA Uluslar Ligi C grubu son maçında Faroe Adaları ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesi Teknik direktör Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz Faroe Adaları maçı öncesi konuştu

AJANSSPOR - HABER

Uluslar Ligi C Ligi'nde son oynanan Lüksemburg karşılaşmasından 3-3'lük beraberlikle ayrılan A Milli Takım sürpriz sonuca rağmen B Ligi'ne yükselmeyi başarmıştı. Ancak kamuoyunda Ay-Yıldızlılar'ın oynadığı futbol eleştiri konusu olmuştu. Yarın akşam Faroe Adaları'yla kozlarını paylaşacak olan Kırmızı-Beyazlılar'da teknik direktör Stefan Kuntz mücadele öncesinde açıklamalarda bulundu. 

 

"Maçı kazanarak en iyi 1. olmak istiyorum"

Lüksemburg karşılaşmasını unuttuklarını kaydeden Alman hoca, "Lüksemburg maçı için anlık kararlar veriyoruz. Aynaya bakıyoruz ve daha iyisi mümkün değildi diyorum. Bu aldığımız skor boks maçı gibi bakarsak yüzümüze yumruğu yedik ama nakavt olmadık. Oyuncularımızla analiz yaptık. 3 notada mükemmel olmadığımızı gösterdik ve hatırlattık. Artık Lüksemburg maçını kapatıp önümüzdeki maçlara odaklanmamız lazım. Tabii ki rakibe saygımız var ama biz kazanmak istiyoruz. Faroe Adaları da tabii ki kazanmak isteyeceklerdir. Maçı kazanarak en iyi 1. olmak istiyorum" dedi.

"Yumruğu yedik ama nakavt olmadık"

Lüksemburg maçı konusunu kapatıp önlerindeki maça odaklanmak istediklerini ifade eden Kuntz "Sadece birkaç gün geriye gidiyorsunuz. Daha da geriye gitseydiniz daha farklı skorları görecektiniz. Anlık karar veriyoruz. Ve kararlarda en iyisi olduğunu düşünüyoruz. Daha iyisi mümkün değildi diyoruz. Boks maçı benzetmesi yaparsak, yüzümüze yumruğu yedik ama nakavt olmadık. Oyuncularımızla bugün bir kez daha analiz yaptık. 3 noktada mükemmel olmadığımızı gösterdik ve hatırlattık. Artık Lüksemburg maçı konusunu kapatıp önümüzdeki maça odaklanmak istiyorum." dedi.

"Bu maçı kazanacağız"

Takım olarak pozitif baktıklarını ve iyi bir skor alacaklarını ifade eden Kuntz "Ozan, maçtan çok kısa süre önce oynayamayacağını belirtti. Merih maçtan 1 gün önce, Çağlar ilk 15 dakikada sakatlandı. Bunlar Avrupa'nın üst düzey savunmacıları. Tolga'yı alışık olmadığı pozisyonda oynattık. Cengiz'in ikinci sarısı. 6 oyuncumuz devre dışı kaldı. Bu şartlar altında beraberlikten memnun olduğumu söyledim. Pozitif bir noktadayım, yarın iyi bir skor alacağımızı düşünüyorum.
Kesinlikle maçı kazanıp, en iyi 1. olmak istiyorum. Hedefim tabii ki bu. Rakibe saygımız var ancak kesinlikle burada kazanmak istiyoruz. Faroe Adaları bile Lüksemburg gibi burada bir şeyler yapıp skor almak isteyecektir. Ama bu maçı kazanacağız." dedi.

İlgini Çekebilir
Faroe Adaları - Türkiye maçının hakemi belli oldu
Habere Git

"Herkes için bu sıcaklığın normal olduğunu söylüyor"

Hava durumuna da değinen Kuntz "Bugün başka bir hikaye anlatmak istiyorum. Birini yüzerken gördük ve su sıcaklığının 8 derece olduğunu söyledi. Bizim için bunun uzak olduğunu söyledik. Buradaki UEFA yetkilisi herkes için bu sıcaklığın normal olduğunu ve tüm Faroe Adaları takımının yüzdüğünü belirtti." dedi. 

Stefan Kuntz ile 12. maç

Türkiye, Alman teknik adam Stefan Kuntz yönetiminde 12. maçına Faroe Adaları karşısında çıkacak.

Milli takım, Kuntz ile çıktığı 11 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşarken, rakip fileleri 31 kez havalandırıp, kalesinde 12 gol gördü.

Kuntz idaresinde oynadığı ilk maçta İstanbul'da Norveç ile 1-1 berabere kalan ay-yıldızlı ekip, ikinci müsabakasında deplasmanda Letonya'yı 2-1, üçüncü karşılaşmasında da sahasında Cebelitarık'ı 6-0 yendi. Milli takım, Stefan Kuntz'la 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu dördüncü maçında ise deplasmanda Karadağ'ı 2-1 mağlup ederek play-off yarı finaline katılma hakkı elde etti.

Faroe Adaları - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta?

Milli takım, UEFA Uluslar C Ligi 1. grup 6. hafta mücadelesine Faroe Adaları ile çıkıyor. Maç 25 Eylül Pazar günü saat 21:45'te olacak. Müsabaka Tórsvøllur Stadyumu'nda ve hakem Serhiy Boiko yönetiminde gerçekleşecek. Boiko'nun yardımcılıklarını Dmytro Zaporozhenko ve Sergii Prystupa yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Anatoliy Abdula olacak.

Faroe Adaları - Türkiye maçı hangi kanalda?

A Milliler, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup son maçında Faroe Adaları ile Torshavn'da oynayacak zorlu mücadele TRT 1 ekranlarından canlı olarak, şifesiz yayınlanacak

Senin için hazırladığımız haberler