"Gereksiz bir dayatma"

07.06.2020 - 10:16 | Son Güncellenme: 07.06.2020 - 10:16

Göztepe'nin 41 yaşındaki teknik direktörü İlhan Palut, Radyospor'a konuştu. Göztepe'de kiralık olarak forma giyen Serdar Gürler takımda kalacak mı? İlhan Palut takımdaki geleceğini nasıl görüyor? İşte detaylar...

"Gereksiz bir dayatma"

Göztepe'nin teknik direktörü İlhan Palut, Radyospor'da yayınlanan Ajansspor Saati programında Emrah Karalinç ve Hasan Begdili'nin konuğu oldu. 12 Haziran'da yeniden başlayacak Süper Lig hakkındaki düşüncelerini aktaran Palut, Göztepe'deki geleceği hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

"Ritmi yakalamak için doğru zamanımız olacaktır"

TFF Sağlık Kurulu'nun hazırlık maçı yapılmaması yönündeki tavsiyesini değerlendiren deneyimli teknik adam, "Sezon başı kadar net yüklemeler yapmakta zorlandık. İlk maçımızı 12 Haziran'da oynamaya hazırız ama en iyi ritmimiz olmayacaktır. Herkes için geçerli bu. 8 maçlık bir mini lig olacak. Ritmi yakalamak için doğru zamanımız olacaktır.

Bir takım grup antremanı yaparken diğeri tüm takım çalışmasın. Biz buna çok dikkat ettik. Tabiri caizse açıkgözlülük yapmaya gerek yok. Hazırlık maçı için Menemenspor ve Akhisarspor'la temaslarımız oldu ama önerinin ardından iptal ettik. Geçtiğimiz günlerde kendi takımımızla çift kale maç yaptık" şeklinde konuştu.

"5 oyuncu değişikliği oyuncularımızı..."

Takımın son durumu hakkında bilgi veren Palut, "Oyuncular fiziksel ve konsantrasyon olarak eksik geldiler. Hafta hafta bunun üzerine koyduk. Geçen hafta itibariyle oyuncuların 8 maçı oynama noktasındaki konsantrasyonunun iyi bir düzeye geldiğini gördük. Önümüzdeki haftayla birlikte taktik antrenmanlarla iyice bu moda girip güzel bir başlangıç yapacağımızı umuyoruz.

Ara kamp sürecinde oyuncuların fiziksel değerlerini takip ettik. Maç farklı bir dünya. Antrenmanda oyuncu çok zorlandığında kendini koruyabilir. Maçta bu durum mümkün değil. Bu periyota göre iyi hazırlandık. Umarım herhangi bir sakatlık yaşamayız. 5 oyuncu değişikliği oyuncularımızı daha koruyucu kullanmamızı bize sağlayacak. Büyük bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum" dedi.

"Göztepe'de uzun süre çalışmak istiyorum"

Göztepe'deki geleceği hakkında yöneltilen soruya cevap veren İlhan Palut, "Ben bir yerde üstüne koya koya bir şeyleri başarmak isteyen biriyim. Açıkcası Göztepe'de de bunu istiyorum. Göztepe de bir hocayla uzun süreyi çalışmayı çok istiyorlar ama bazı sebeplerden dolayı kesintiye uğramış durumda. Yönetim benimle uzun süre birlikte çalışmak istiyor. Biz bunları isterken umarım saha sonuçları da bu niyete yardım eder. Umarım bu birliktelik hem benim için hem de Göztepe için başarılı bir uzun zaman devam eder" ifadelerini kullandı.

Serdar Gürler, Göztepe'de kalacak mı?

Göztepe forması giyen Serdar Gürler'in takımda kalmasını istediğini ifade eden başarılı teknik adam, "Serdar Gürler çok değerli bir oyuncu. Kalitesini ve yaptığı işleri siz de görüyorsunuz. Hem yönetimin hem de benim düşüncem şu: Serdar Gürler, Göztepe'de kalabilmesi için fedakarlık yapabileceğimiz oyunculardan biri. Bu konudaki düşüncelerimizi yönetime ilettim. Serdar'ın Göztepe'de kalmasını çok istiyoruz. Umarım böyle de olur" şeklinde konuştu.

Pro lisansı ne zaman alacak?

Pro lisans sahini olmak için gerekli girişimlerin yapıldığını ifade eden Palut, "Pro lisans ile alakalı başvurularımız oldu. Bu sene temmuzda yapılacak kursa gidecektim. Koronavirüs salgını sebebiyle bu sene ertelenir mi, bilmiyorum. Bir teknik direktörün maç önü ve maç sonu açıklamalarıyla takımını temsil etmesi önemli. İsteyen antrenör takımını yönetirken, sadece lisans sahibi teknik direktör maç sonu açıklamalarına katılabilir. Bunun gereksiz bir dayatma olduğunu düşünüyorum. Pro lisans, eğitim mutlaka çok önemli. Senede bir kez yapılan ve az sayıda antrenörün dahil olduğu bir kurs. Bunun için bu sene gitmeyi umut ediyorum, bu karışıklık da ortadan kalksın" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler