"En iyi seçenek Inter olacak"

02.06.2019 - 10:30 | Son Güncellenme: 02.06.2019 - 13:30

"En iyi seçenek Inter olacak"

Fenerbahçe, FFP ile ilgili sıkıntıyı çözebilmesi için oyuncu satması gerekirken, Eljif Elmas'ı yüksek bir bonservis bedeliyle elden çıkarmayı düşünüyor. Genç yetenekle konuşan Makedonya Milli Takımı Teknik Direktörü Igor Angelovski ve Pandev ise Inter'in en doğru seçenek olacağını söylüyor.

 

Fenerbahçe’de bu sezon ligin son bölümünde gösterdiği çıkışla dikkat çeken Eljif Elmas için Avrupa’nın önemli kulüpleri takipte duruyor. Özellikle İtalya’da Inter kulübünün yakından izlediği Eljif için ülkesinde de hareketlilik yaşanıyor.
Sezonun bitimiyle Makedonya’ya ve milli takım kampına giden genç oyuncuyu burada Goran Pandev ve teknik direktör Igor Angelovski karşıladı. Gelecek sezon kariyerini Avrupa’da büyük bir takımda sürdürmek isteyen Eljif için Pandev ve Angelovski ikilisinden öğüt geldi.

‘İyi olacak’

Fenerbahçe’nin de satışından yüksek bonservis beklediği 19 yaşındaki orta saha için Inter seçeneği ağır basıyor. Makedon futbolunun önemli isimlerinden Pandev de Eljif Elmas’a bu yönde telkinler veriyor. Daha önce genç yıldız için Inter’le bir telefon görüşmesi dahi yapan tecrübeli oyuncu, bu ısrarını yineledi. Genç meslektaşına Inter ve İtalya Serie A’da oynaması tavsiyesi veren Makedonların futbol yıldızının, “Kariyerin için, futbolculuğun ve stilin için daha iyi olacak. Daha çok gelişme ve öğrenme şansın olacak” dediği öğrenildi. Ayrıca son olarak Antonio Conte’nin de resmen Inter’in teknik direktörü olması sonrası Eljif Elmas için de daha faydalı olacağı aktarıldı.

Makedonya Teknik Direktörü Igor Angelovski de fiziksel ve mental olarak Inter de daha fazla yol kat edeceğini anlattığı Eljif Elmas’ın Şampiyonlar Ligi ayarında bir takımda olmasının daha doğru olacağı düşüncesini söylediği bildirildi.

Eljif Elmas, EURO 2020 elemeleri kapsamında Kuzey Makedonya Milli Takımı’nın Polonya ve Avusturya ile yapacağı maçlar için aday kadrosuna davet edildi. Eljif’in, İtalya Serie A’da oynayan diğer milli takım arkadaşlarıyla da konuştuğu ifade edildi.

Conte avantajı

Sarı-lacivertli takımın yıldızı Eljif Elmas’la yakından ilgilenen Inter’de teknik direktörlük görevine Antonio Conte’nin gelmesi de avantaj olarak görüldü. Conte’nin oldukça başarılı ve tecrübeli bir isim olması nedeniyle Eljif’in tercihlerinde bu durumun öne çıkabileceği bildirildi.

Şampiyonlar Ligi’nde olan Inter’in genç yıldız için 10 ila 13 milyon euro arası bir teklifle Fenerbahçe’nin kapısını çalması bekleniyor.

Geleceğe yatırım

Makedonya Milli Takımı ve Fenerbahçe için gelecek vaat eden yıldız oyuncu Eljif Elmas, Avrupa kulüplerinin de iştahını kabartıyor. Birçok büyük kulüp, Eljif’i geleceğe yatırım olarak görüyor.

İtalya’da da Inter başta olmak üzere Roma ve Napoli gibi kulüpler genç futbolcuyu izliyor. Fenerbahçe de şu anda sorun yaşadığı UEFA Finansal Fair Play kriterleri konusunda Eljif Elmas’ın satışını fırsat olarak değerlendiriyor.
Makedonya Milli Takımı da gelecek açısından Eljif’in çok önemli bir isim olacağı düşüncesinde.
Bu nedenle hem Avrupa kulüpleri hem Fenerbahçe hem de Makedonya için 19 yaşındaki orta saha oldukça değerli duruyor. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler