En pahalı seyirci Mesut Özil! Arteta'dan olay eleştiri...

08.07.2020 - 12:14 | Son Güncellenme: 08.07.2020 - 12:21

İngiltere'de Arsenal forması giyen Mesut Özil, takımında son dönemlerde eleştirilerin hedefinde. Özil ile ilgili Mikel Arteta'nın yaptığı açıklamalar dikkati çekti. Mesut Özil kadroda düşünülmüyor mu? Fenerbahçe'ye transferi söz konusu mu?

En pahalı seyirci Mesut Özil! Arteta'dan olay eleştiri...

EMRAH KARALİNÇ - AJANSSPOR

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Mesut Özil, kariyeri açısından pek parlak günler geçirmiyor. Arsenal'i çalıştıran Mikel Arteta, Tottenham ile oynayacakları maçta Mesut Özil'i oynatacak mı? Özil ile ilgili neler düşünüyor? İşte yanıtı...

Mesut Özil'i açıkça eleştirdi

2018'de Premier Lig şampiyonu olan Leicester City ile son maçta 1-1 berabere kalan Arsenal, 12 Temmuz Pazar günü deplasmanda Tottenham ile karşılaşacak. Arsenal'i çalıştıran Mikel Arteta, sakatlığı da bulunan Mesut Özil'i açık şekilde eleştirmeye devam etti.

Arteta'nın mesajı: "Birbiri için oynayan oyuncular istiyoruz"

Arteta, "Uygulamak istediğimiz değerlere saygı duyan ve kültürümüze yüzde 100 bağlı olanlarla devam etmek istiyoruz. Birbirleriyle savaşmaya devam eden ve birbirleri için oynayan oyuncular istiyoruz. Bunu sürekli uygularsanız her zaman size hoş geldiniz denilir. O zaman sizden en iyi şekilde yararlanmak ve işin keyfini çıkarmanıza yardımcı olmak isteriz" ifadelerini kullandı. 

İngiliz ve Alman basını, 'Özil defterden silindi' diyor...

Başta İngiliz basını ve Alman basınında yer alan haberlere göre; Arteta, Mesut Özil'e kalan haftalarda şans vermeyi düşünmüyor. Arteta hem Mesut Özil hem de Matteo Guendouzi ile ilgili daha önce sorular sorulduğunda, "Değişen bir durum yok" ifadelerini kullanmıştı.

Mesut Özil bu sezon kaç maçta oynadı?

Arsenal'de bu sezon 23 maçta 1812 dakika süre alan Mesut Özil, 1 gol 3 asistlik performans sergiledi. Özil'in, haftalık 350 bin sterlin kazandığı pandemi sonrası doğru düzgün oynamadığı için Arsenal'de bu parayı hak etmediği gerekçesiyle taraftar tarafından eleştirilmişti.

Fenerbahçe'nin transfer gündemine gelmişti

Öte yandan Mesut Özil'in adı transfer döneminde sık sık Fenerbahçe ile anıldı. Özil'in sarı-lacivertlilere transferinde ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın da devreye gireceği haberleri gündeme gelmişti. 

Ali Koç'un transfer mesajı çok açık

Ancak; Fenerbahçe'nin 1 numaralı ismi Ali Koç, geride bıraktığımız günlerde Habertürk TV'de yaptığı açıklamada kulübün içinde bulunduğu mali durumu anlatmış ve bu tarz transferlerin gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğunu ima etmişti.

Özil'in piyasa değeri ne kadar?

En yüksek piyasa değeri 50 milyon Euro olan Mesut Özil'in Transfermarkt verilerine göre ise güncel piyasa değeri 17,5 milyon Euro civarında. Futbolcunun sözleşmesi 30 Haziran 2021 tarihinde sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler