En ucuzu Hagi!

13.10.2020 - 12:57 | Son Güncellenme: 13.10.2020 - 13:07

Galatasaray’ın 10 numarası Belhanda’nın maliyeti geldiği günden bu yana tartışma konusu oldu. Peki Cimbom’a Faslı yıldızdan önceki 10 numaralar kaç pra mâl olmuştu? İşte yanıtı...

En ucuzu Hagi!

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray’da 2017’den beri 10 numaralı formayı taşıyan Younes Belhanda daima tartışılan adam oldu. Sarı-kırmızılı takımda ilk iki sene şampiyonluk yaşamasına rağmen özellikle maliyeti sebebiyle gösterdiği performans her zaman eleştirilen Faslı yıldız son olarak da başkan Mustafa Cengiz’in açıklamalarından sonra hedef tahtasına girmişti.

Motivasyonu düşmesin diye uğraşıyorlar

Başkan Cengiz’in “İndirimi iki futbolcu kabul etmedi, ne halt yediklerini anlatacağım” dediği iki futbolcudan biri olduğu öğrenilen Belhanda’nın Florya cephesiyle ise bir problemi bulunmuyor. Şu an pazartesi günü oynanacak Alanyaspor karşılaşmasına hazırlanan tecrübeli futbolcunun motivasyonunun düşmemesi için takım kaptanı Arda Turan ve teknik heyet elinden geleni yapıyor.

En az maliyetlisi Hagi oldu

2017’de 8 milyon Euro artı bonuslar karşılığında Dinamo Kiev’den transfer edilen senelik 3 milyon 350 bin Euro maaş artı puan primleri karşılığında da sözleşme imzalayan Belhanda’nın aldığı para oldukça fazla bulunuyor. Son 25 senelik dilimde Galatasaray’dan birçok 10 numara gelip geçerken, kulübün tarihine geçen ve efsane olan Gheorghe Hagi, çeyrek asırda en az maliyetli 10 numara olarak da dikkat çekiyor.

Hagi hasreti

Galatasaray ile 4 sene üst üste şampiyonluk yaşayan, UEFA ve Süper Kupa kazanan Hagi 1996 yılında 700 bin dolara transfer edilmiş ve senelik 1.2 milyon dolar artı maç başı 20 bin dolara top koşturmuştu.

10 numaradaki isimler beklentileri karşılayamadı

Fatih Terim’in ikinci döneminde 3.2 milyon dolara mâl olan Felipe’nin İstanbul macerası kısa sürerken, Cimbom’da uzun dönem 10 numara hasreti yaşanmıştı. 2007’de uzun uğraşlar sonucu 5 milyon Euro’ya Schalke’den transfer edilem Lincoln’e ise senelik 2.5 milyon Euro ödenmişti. Sonrasında 7 milyon Euro karşılığında transfer edilen ve 2.1 milyon Euro maaş, 10 bin Euro da maç başı olmak üzere anlaşılan Misimovic de beklentileri karşılayamamıştı.

Snijder de iyi kazanıyordu

Galatasaraylıların Hagi’den sonra gerçek 10 numara hasretini dindiren isim Wesley Sneijder oldu. İtalyan Inter’den 7.5 milyon Euro’ya transfer edilen Sneijder 3.2 milyon Euro maaş 25 ve 20 bin Euro maç başı her sezon için ise 1.3 milyon Euro imza parasına Galatasaray formasını terletmişti.

Senin için hazırladığımız haberler