"En yetenekli Türk futbolcu Mesut Özil"

19.01.2021 - 13:54 | Son Güncellenme: 19.01.2021 - 13:59

Son dakika spor haberleri... Trabzonspor'un eski futbolcusu ve teknik direktörü Şota Arveladze, Trabzonspor'dan teknik direktörlük için teklif aldığını söyledi. Şota, Pakhtakor Tashken süreci, koronavirüs salgını, yabancı kuralı, Mesut Özil hakkında konuştu. İşte Şota Arveladze'nin açıklamaları...

"En yetenekli Türk futbolcu Mesut Özil"

AJANSSPOR -

Teknik direktör Şota Arveladze gündeme dair açıklamalar yaptı.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Şota Arveladze, "Pakhtakor Tashkent, Asya'nın köklü kulüplerinden. Asya Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde elendik. Pakhtakor Tashkent'te güzel bir 3,5 yıl geçirdim. Önemli başarılar elde ettik. Sözleşmem sona erdi. Şu an boştayım. Teklifler var. Asya'dan, Dubai'den, Avrupa'dan, Katar'dan, Türkiye'den de teklifler var. Şu anda düşünme aşamasındayım. Benim için en iyi olan tercihi yapmaya çalışacağım. Acele karar vermek istemiyorum. Türkiye'de yeniden çalışmayı isterim." ifadelerini kullandı. 

Koronavirüs salgınının futbolu olumsuz etkilediğini söyleyen Şota, "Pandemi sürecinde Türk futbolunu değerlendirmek çok doğru olmaz. Herkes bir şekilde bu süreçten etkileniyor. Tribünler boş. Yakalanmayanlar da bile bir korku var. Ya bana da bulaşırsa diye. Bu şartlarda oyuncular antrenmanlara ve maçlara çıkıyorlar. Aşı konusunda bekleyiş sürüyor. Herkes 'Aşı olduğunda normal hayata döneceğiz' diye düşünüyor. Pandemi döneminde futbol oynandı da insanlar takip etti. Futbol da olmasa millet deli olurdu. İnsanlar en azından maçları televizyondan takip ediyor. Evde kaldığımız bu günlerde maçların oynatılması bu anlamda iyi oldu. Covid-19'a ben de yakaladım. İlk 5 gün zor geçti. Yüksek ateşim vardı. Başım ağrıdı. Yemek yiyemedim. Ayak kaslarım ve adelelerim ağrıdı. Psikolojik olarak da etkileniyorsun. Yaşamayan bunu anlayamaz. Futbolcular da bu süreçten geçiyor. Futbolcular sporcu olduğu için belki hafif atlatıyor olabilir ama ailesinde ciddi etkilenenler oluyor. Bu oyuncudan saha içerisinde nasıl yüksek performans bekleyebiliriz. Dünyada Covid-19'dan etkilenmeyen takım var mı? Bayern Münih, Real Madrid, Chelsea hepsi etkilendi. Taraftarı önünde maçlara çıkan takımlar da bu süreçten etkilendi. Mesela Konyaspor iç sahada 35-40 bin taraftara oynayan bir takım. Boş tribünler önünde oynamak kolay değil. Maça daha zor motive oluyorsunuz. Taraftarlar futbolda en önemli itici güçtür. Böyle bir ortamda takımlardan nasıl çok maçlar bekleyebiliriz." açıklamasında bulundu.

Şota, Trabzonspor'dan teklif aldı mı?

Trabzonspor'dan teklif aldığını açıklayan Şota Arveladze, "Eddie Newton ile yollar ayrıldıktan sonra Trabzonspor yönetimi benimle temasa geçti ama ben görevi kabul etmedim. Bana gösterdikleri ilgi için yöneticilere ve Trabzonspor camiasına teşekkür ederim." dedi.

'Türkiye'de gelişim programı yok'

Yabancı kuralı hakkında ise Şota, "Türkiye A Milli Takımı, Fransa'yı yendiğinde Türkiye'de 14 yabancı kuralı vardı. Demek ki yabancı kuralı ile alakalı bir sıkıntı yok. Bugün Avrupa'da forma giyen Türk oyuncuları herkes takip ediyor. Önemli olan yerli yabancı konusu değil. Önemli olan oyuncular arasındaki rekabetin seviyesi. 10 yıldır söylüyorum. Türkiye'de gelişim programı yok. Futbol nasıl gelişir bir bakmak lazım. Almanya, Belçika, İspanya, Fransa, İtalya nasıl yaptı bakmak lazım. Bu ülkelerin milli takımları dünya sıralamasında kaç numara açın bakın. Ajax ne kadar kötü bir sezon yaşarsa yaşasın bütçenin yüzde 12'si altyapıya gidiyor. Bu kurala hiç kimse dokunamaz. İki haftadır genç bir futbolcu oynatıyorlar. Oyuncuyu bugün Borussia Dortmund istiyor. Nasıl oluyor bu. Trabzonspor gençlere yöneldi. Ortaya çıkanları hepimiz gördük. Demek ki bir potansiyel var. Bugün Inter kadrosunda bir sürü İtalyan olmayan oyuncular var. İtalya Milli Takımı kötü bir takım mı yani?" diye konuştu.

'En yetenekli Türk futbolcu Mesut Özil'

Şota sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Kasımpaşa'da çalışırken 'Turgay Ciner'e bu oyuncuyu alalım, çok faydası olur' dedim. Turgay Bey de transfer etti. Galatasaray'a transfer süreci hakkında bilgim yok. Özbekistan'dayken Mbaye Diagne'yi transfer etmek istedik, çok pahalı geldi. Galatasaray maçlarını seyrediyorum, Diagne'den başka gol atan yok. Futbolda en zor iş gol atmaktır. Herkes gol atarsa pek bir anlamı kalmaz. Mesut Özil, Nuri Şahin ve Hamit Altıntop aynı anda Real Madrid'de oynadı. Dünyanın en büyük kulübünde oynadılar. Demek ki yetenekli Türk oyuncular var. Benim gördüğüm en yetenekli Türk oyuncu Mesut Özil'dir. Daha büyük kariyere sahip başka bir Türk görmedim. Mesut oynadığı oyunla fark yaratan bir oyuncudur. İnşallah Fenerbahçe'ye gelir ve futbolseverleri mutlu eder.

Senin için hazırladığımız haberler