Galatasaray'ın Kopenhag'a yenilmesi Avrupa basınında!

İsa Kethüda
13.12.2023 - 09:18 | Son Güncellenme: 13.12.2023 - 09:24

Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 6. ve son haftasında Kopenhag'a mağlup olması ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesi Avrupa basınında geniş yankı uyandırdı.

Galatasaray'ın Kopenhag'a yenilmesi Avrupa basınında!

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son maçında Galatasaray, deplasmanda Danimarka ekibi Kopenhag ile karşılaştı. Mücadeleyi 1-0 kaybeden sarı-kırmızılılar grubu 5 puanla 3. sırada tamamladı.

Kopenhag-Galatasaray maçı Avrupa basınında

Skorer'de yer alan habere göre; Kopenhag-Galatasaray maçı Avrupa basınında da geniş yankı bulurken Danimarka'da büyük bir sevinç yaşandı.

İşte Kopenhag-Galatasaray maçı sonrası Avrupa basınında yer alan haberler:

İlgini Çekebilir
"Okan Buruk hiç ders almamış"
Habere Git

AS: En zayıf takım gruptan çıktı

İspanya'dan AS, Kopenhag'ın Bayern Münih, Manchester United ve Galatasaray'la kıyaslandığında kağıt üzerinde en zayıf olarak görünse de gruptan çıkan ikinci takım olduğuna dikkat çekti. 

Haberde "Kopenhag, Galatasaray karşısında aldığı galibiyetle United'ı da geride bırakarak son 16'ya kaldı. A Grubundaki dört takım arasında en zayıf takım onlardı." denildi.

Marca: 13 yıl sonra gruptan çıktılar

İspanya basınından MARCA, Kopenhag'ın 2011'den sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi grup aşamasından bir üst tura yükseldiğini okuyucularına aktardı. Haberde "Kopenhag destanı başardı. Danimarka ekibi 'ölüm gruplarından' birinde 16 turuna yükseldi. Bayern Münih, Manchester United ve Galatasaray'ın bulunduğu grupta en alt sırada yer alan Kopenhag, Alman şampiyonunun ardından grubu ikinci sırada tamamladı." denildi.

Mundo Deportivo: Grabara, Galatasaray'a izin vermedi

İspanya'nın önde gelen spor portallarından Mundo Deportivo, Kopenhag kalecisi Kamil Grabara'nın maçın son dakikalarında mucizevi kurtartışlara imza atarak Galatasaray'a izin vermediğini ve Kopenhag'ın son 16'ya kalmasında büyük rol oynadığını yazdı.

Haberde "Maçın sonucunu belirleyen faktör, 90. dakikada oyundan atılan Lerager'in tek golüydü ve Türkler, ev sahibi kaleci Grabara'nın mucizevi müdahalelerle takımını kurtardığı çıldırtıcı uzatma dakikalarında bundan yararlanamadı." ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
Aboubakar isyan etti: 'Ne saç ektirdim ne de..."
Habere Git

Kicker: Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde kışı yaşadı

Alman spor dergisi Kicker, Kopenhag'ın Galatasaray karşısında şanslı bir galibiyet aldığını yazdı. Haberin detayında "Kopenhag, son anlarda tehlikeli olan Galatasaray karşısında aldığı 1:0'lık şanslı galibiyetin ardından Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kaldı ve Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde kışı yaşadı." denildi.

La Gazzetta dello Sport: Kopenhag için tarihi başarı

İtalya'nın ünlü spor sitesi La Gazzetta dello Sport, Kopenhag'ın Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek gruptan çıkmasını 'Tarihi bir olay' olarak nitelendirdi.

Haberde "Bayern Münih'in domine ettiği bir grupta, toplamda sekiz puanla A Grubu'nda ikinci olarak 16 turuna yükselmeyi başaran Danimarkalılar için bu inanılmaz bir başarıydı." ifadelerine yer verildi.

Tuttomercato: Lerager, Kopenhag'ı cennete gönderdi

İtalya'dan Tuttomercato, "Sansasyonel bir son. A Grubu sonuna kadar büyük sürprizler sundu: Bayern'in hakimiyeti neredeyse tartışmasızdı. Tuchel'in takımının arkasında hangi takımın yer alacağo son güne kadar belli değildi. Kopenhag, Lerager'in golüyle Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek gruptan çıktı ve Manchester'daki sonucu umursamadı." ifadelerini kullandı.

Ekstra Bladet: Parken'de zafer! Kopenhag, Devler Ligi'nde ilerliyor

Danimarka'nın önde gelen haber sitelerinden Ekstra Bladet, Kopenhag'ın Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek tarihinde ikinci kez gruptan çıktığı karşılaşmayı şu sözlerle özetledi:

"Kopenhag'da yakın zamanda sessizlik ve huzur olmayacak. FC Kopenhag, Galatasaray karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetin ardından tarihinde ikinci kez Avrupa'nın en iyi kulüp yarışması olan Şampiyonlar Ligi'nin eleme aşamasına katılmaya hak kazandı.

FC Kopenhag bu galibiyetle A Grubunu lider Bayern Münih'in ardından ikinci sırada tamamlarken, hem Galatasaray'ın hem de Old Trafford'da Bayern Münih'e 0-1 yenilerek sonuncu olan güçlü Manchester United'ın önünde yer aldı."

B.T: Kopenhag görevini tamamladı

Danimarka'da yayın yapan B.T. Kopenhag'ın Galatasaray'ı yenmek zorunda olduğu akşamda görevini tamamlayarak yoluna Şampiyonlar Ligi'nde devam edeceğini yazdı. Haberde "FCK, Galatasaray karşısında aldığı galibiyetle kulüp tarihinde ikinci kez CL'de son 16'ya kaldı." denildi.

Senin için hazırladığımız haberler