Enduro sezonu Bodrum'da noktalanacak

05.11.2015 - 11:55 | Son Güncellenme: 05.11.2015 - 11:55

Türkiye Enduro Şampiyonası’nın kapanış yarışı 7-8 Kasım 2015 tarihlerinde Bodrum’da yapılacak.

2015 enduro sezonu, Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yapılacak Türkiye Enduro Şampiyonası 6. Ayak yarışı ile tamamlanacak. Bodrum’da 7-8 Kasım tarihlerinde startı verilecek Enduro Şampiyonasının son yarışı Dünya Şampiyonu milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu adına düzenlenecek.

Türkiye Enduro Şampiyonası 6. Ayak Kenan Sofuoğlu Yarışı Kızılağaç Köyü Bodrum Arena Motosiklet Parkuru’nda yapılacak. Şehir merkezine 4 km. uzaklıktaki Kızılağaç köyünde bulunan Bodrum Arena Motosiklet Parkuru’nda hazırlanan test etapları enduro severlere zor anlar yaşatacak. Yumuşak toprak zemine sahip olan parkur, Bodrum’un eşsiz manzarasına hakim bir alanda bulunuyor. 

Bodrum Arena Parkuru, fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıkartılarak, doğal engellerle dolu bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri olan ekstrem ve enduro test etaplarından oluşturuldu. 

"YARIŞ DÜNYA ŞAMPİYONUNUN ADINA"
Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu, yarışçıların bu yıl 4'üncü kez dünya şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu için yarışacağını söyledi. Enduro yarışından bir hafta sonra 14-15 Kasım'da Türkiye ATV Şampiyonası'nın 4'üncü ve son ayağına ev sahipliği yapacaklarını dile getiren Şefkatlioğlu, şöyle dedi: "Bodrum motor sporlarında çok önemli bir merkez haline geldi. 

Enduro ve ATV yarışlarında final heyecanını burada yaşanacak. On yıl önce 30 motosikletle düzenlediğimiz yarışmalara bugün yüzlerce sporcu katılıyor. Özellikle enduro yarışları, Bodrum'a almak istediğimiz dünya enduro şampiyonası için önemli bir sınav olacak. Bodrum Belediyesi'nin destekleri ile parkuru dünya standartlarına uygun hale getirdik. Fiziksel ve mekanik dayanıklığın ön plana çıkarıldığı parkur, doğal engellerle dolu bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri olan etaplardan oluşturuldu."

Senin için hazırladığımız haberler