Enes Tanrıverdi, ikinci kez dünya şampiyonu olmak istiyor!

06.02.2018 - 12:27 | Son Güncellenme: 06.02.2018 - 12:27

14 yaşındaki Enes Tanrıverdi, Yunanistan'da düzenlenecek Dünya Satranç Şampiyonası'nda da şampiyonluk hedefliyor. Satranç kariyerinde dünya şampiyonluğu bulunan Tanrıverdi, yeni hedeflerini anlattı.

Dereceler elde etti

Ordu'da 6 yaşında babasının desteğiyle satranca başlayan Enes, ulusal ve uluslararası alanda önemli dereceler elde etti.

Türkiye'de 3 kez birinciliği ve Avrupa üçüncülüğü olan milli sporcu, Romanya'da düzenlenen 2017 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda kategorisinde birinci olarak şampiyonluğa ulaştı.

Özel Altaş Koleji 8. sınıf öğrencisi Enes Tanrıverdi yaptığı açıklamada, çok sayıda katıldığı turnuvadan önemli dereceler aldığını söyledi.

Dünya Satranç Şampiyonası’na katılacak

Yunanistan'da, eylül ayında düzenlenecek Dünya Satranç Şampiyonası'na katılacağını anlatan Enes, şöyle konuştu:

"Yunanistan'da tabii ki birinci olmak istiyorum. Hazırlığım ise öncesinde değil, turnuva sırasında oluyor. Turnuvalara hazırlık şeklim bu, özel bir hazırlık yapmıyorum. Bir kez dünya şampiyonu oldum, inşallah ikinci kez şampiyon olmak istiyorum. Ülkemizin bayrağını yurt dışında açmak çok güzel bir duygu. Romanya'daki organizasyonda babam ağladı. Ülkem için oynayınca daha konsantre oluyorum. Bu yüzden de bütün gücümü, Türklerin gücünü satrançta herkese göstermek istiyorum."

Satrancın, Türkiye'de daha fazla yaygınlaşması gerektiğine işaret eden Enes Tanrıverdi, "Bence 'spor' dendiğinde akla ilk futbol gelmemeli. Bu yüzden de herkesi satranca davet ediyorum. Herkes oynamalı. Bu spor sayesinde daha çok insan tanıyorsunuz, daha çok yer görüyorsunuz. Bu nedenle de herkese satranca başlanmasını tavsiye ediyorum. Kesinlikle sabrı öğreteceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Satrancın kendisine sabırlı olmayı öğrettiğine vurgu yapan milli sporcu, bu sporun derslerine de yansıması olduğunu ve özellikle matematik dersinin iyi olduğunu dile getirdi.

Enes Tanrıverdi, astronot veya uzayla ilgili araştırma yapan bilim adamı olmayı hayal ettiğini sözlerine ekledi.

Okul müdürü Kalyoncu: "Enes çok çalışkan"

Okul müdürü Ferahnaz Kalyoncu ise Enes'in, başarının şımartmadığı bir çocuk olduğunu ve kendisi için de en önemlisinin bu olduğunu aktardı.

Enes'in son derece alçak gönüllü olduğuna dikkati çeken Kalyoncu, "Enes çok çalışkan. Saygı ve sevgi birinci prensibi olan, çok çalışkan, zeki ve akıllı bir çocuk. Arkadaşlarına karşı da son derece paylaşımcı." şeklinde konuştu.

Kalyoncu, Enes'in, ikinci kez dünya şampiyonu olacağına inandıklarını kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler