Engelsiz haltercilerin aklı olimpiyatta

14.11.2015 - 11:19 | Son Güncellenme: 14.11.2015 - 11:22

Macaristan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için Sivas Sıcak Çermik Kaplıcaları'nda kamp yapan Bedensel Engelliler Halter Milli Takımı'nın sporcuları Gamze Sayar, Sibel Çam ve Suat Güven, Avrupa şampiyonluğu yaşayarak olimpiyatlara katılmanın hesaplarını yapıyor.

Bedensel Engelliler Halter Milli Takım Antrenörü Mehmet Semih Ceylan nezaretinde çalışmalarını sürdüren milli sporculardan Gamze Sayar, yaptığı açıklamada, öğretmenlerinin tavsiyesiyle 3 yıl önce haltere başladığını ve Türkiye şampiyonluğu ile Avrupa birinciliği derecelerinin olduğunu söyledi.

Başarılarını dünya ikinciliğiyle süslediğini belirten Sayar, tek hedefinin ise 2016'da Rio de Janeiro'da düzenlenecek olimpiyatlara katılmak ve derece elde etmek olduğunu kaydetti. 

Kas hastalığına bağlı olarak bedensel engelli olduğunu aktaran Sayar, "Öncelikli hedefim Avrupa'da bayrağımızı göndere çektirmek, daha sonra ise olimpiyatlara katılmayı arzuluyorum" dedi.

Haltere başladıktan sonra görmediği yerlere gittiğini ve yeni arkadaşlıklar edindiğini dile getiren Sayar, "Engelli olmam spor yapmamı etkilemiyor, çünkü evde oturmaktan ziyade bir uğraşım oluyor. Hiçbir zaman hayata küsmedim, engelliler arasında kendimi daha da şanslı hissediyorum. Engellilere tavsiyem sporla uğraşsınlar ve kendilerine bir uğraş edinsinler. Hayatta hep zorluklarla uğraştığım için halterle uğraşmak kolay geliyor" diye konuştu. 

- "Tek hedefim olimpiyat"
Doğuştan bedensel engelli Suat Güven ise kampın çok güzel geçtiğini belirtti. 2013 yılında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda gençlerde ikinci, geçen yıl ise dünya dördüncüsü olduğunu söyleyen Güven, "Tek hedefim olimpiyatlarda derece almak" ifadesini kullandı.

Haltere başladıktan sonra sosyal bir insan olduğunu belirten ve tüm engellileri spor yapmaya davet eden Güven, olimpiyat şampiyonluğu yaşamayı ve Türk bayrağını göndere çektirmeyi hedeflediğini aktardı.

- "Engelli arkadaşlarım kendilerine eve kapatmasınlar"
Virüse bağlı olarak omurilik felci geçirdiğini ve 12 yıldır yürüyemediğini belirten Sibel Çam da yolda karşılaştığı emekli bir antrenörün tavsiyesiyle haltere başladığını anlattı.

Katıldığı müsabakalarda Türkiye birincilikleri ve bir kez dünya altıncılığı elde ettiğini dile getiren Sibel Çam, Avrupa Şampiyonası'na iddialı hazırlandığını aktararak,  "Avrupa'da güzel bir derece yaparak olimpiyatlara gitmeyi hedefliyorum. İnşallah, Avrupa Şampiyonası'nda kota alarak bunu garantilerim ve olimpiyat şampiyonluğu yaşarım" ifadelerini kullandı. 

Engellilerin spor yapmasının zor olduğunu, haltere ilk başladığında bu zorluğu kendisinin de çektiğini söyleyen Sibel, "Zorlukların üstesinden geldiğimi gördüm. Engeli arkadaşlarıma örnek olduğumu düşünüyorum. Engeli arkadaşlarım kendilerini eve kapatmasınlar, istedikten sonra insanın yapamayacağı hiçbir şey yok. Bence engel bizim düşüncelerimizde. Biz düşüncelerimizle kendimize engel koyuyoruz. Engel diye bir şey yok" şeklinde konuştu.

Bedensel Engelliler Halter Avrupa Şampiyonası 24-28 Kasım'da Macaristan'da yapılacak. 

Senin için hazırladığımız haberler