Fenerbahçeli Enver Valencia, Tarihe Geçti

19.03.2023 - 22:05 | Son Güncellenme: 19.03.2023 - 22:14

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Ekvadorlu forveti Enver Valencia, Alanyaspor karşısında attığı gol sonrası adını tarihe yazdırmayı başardı. Detaylar...

Fenerbahçeli Enver Valencia, Tarihe Geçti

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu forveti Enver Valencia, Alanyaspor karşısında attığı 2 golle birlikte bir sezonda toplamda 29 gole ulaşarak sarı-lacivertli ekibin tarihinde resmi maçlarda en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu. Detaylar...

Fenerbahçe'nin tarihine geçti

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Fenerbahçe, Alanyaspor’u karşısında 3-1’lik skorla kazanan taraf oldu. Mücadelede 2 golle yıldızlaşan Enver Valencia, bu sezon resmi müsabakalarda 29. golüne ulaştı ve Fenerbahçe tarihinde en çok gol atan yabancı futbolcu oldu.

Alex'i geçti

Ekvadorlu golcü attığı gollerle birlikte, bir sezonda 28 gol atmayı başaran Alex de Souza’yı geride bırakarak, tarihe geçmiş oldu. Brezilyalı yıldız, 28 gole ulaştığı 2010-2011 sezonunda attığı gollerle birlikte şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den isyan! SİSTEMİNİZ SİZİN OLSUN!
Habere Git

İlk tarihe geçen Alex de Souza'ydı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı eski oyuncusu Alex de Souza, 2010-2011 sezonunda Süper Lig'de 28 gol atarak sarı-lacivertli kulübün tarihine geçmişti. Eski yıldız oyuncuyu geçen isim ise 13 yıl sonra Enner Valencia oldu. Valencia, Fenerbahçe'de bu sezon oynadığı tüm maçlarda 29 gole ulaşmayı başardı.

''Maç maç gidiyoruz''

Maçtan hemen sonra açıklamalarda bulunan golcü oyuncu Enner Valencia, ''Emre ve Ferdi ile aramızda şakalaşma oldu. Bana artık yeter gol atma dediler. Bende onlara şuan olmaz, devam etmem gerekiyor demiştim. Biz rakiplerimize bakmıyoruz. Kendi maçlarımıza bakıyoruz. Maç maç ilgileniyoruz. Rakiplerimiz kaybetmiş, kazanmış bizim için önemli değil. Kendi maçlarımıza bakıyoruz.'' dedi.

''Hocamız bize güveniyor''

Teknik direktör Jorge Jesus hakkında da konuşan Enner Valencia, ''Hocamızın güveni bizim için çok önemli. Hocamız ilk geldiği günden bu yana hem takıma hem de bize güvenini belli ediyor. İyi bir takım olduk.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler