CAS, Ekvador'un 2022 Dünya Kupası'ndan İhraç Edilmesi Talebini Reddetti

Orhan Gülek
08.11.2022 - 22:54 | Son Güncellenme: 09.11.2022 - 11:41

CAS, 2022 Dünya Kupası'ndan ihracı istenen Enner Valencia'lı Ekvador için kararını verdi. Şili ve Peru'nun talebi reddedildi. Ekvador'a puan silme cezası verildi.

CAS, Ekvador'un 2022 Dünya Kupası'ndan İhraç Edilmesi Talebini Reddetti

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Uluslararası Tahkim Mahkemesi olarak bilinen CAS'tan Fenerbahçeli Enner Valencia'yı da ilgilendiren hayati bir karar çıktı. Kararla Valenica'nın da formasını giydiği Ekvador Milli Takımı'nın Katar'da 20 Kasım'da başlayacak olan Dünya Kupası'na gidip gitmeyeceği üzerindeki belirsizlik tamamen kalktı. CAS, aldığı kararla Ekvador'un ihraç edilmesini isteyen Peru ve Şili'ye "Hayır" dedi. CAS, FIFA'nın bu yönde aldığı kararı onadı. 

Ekvador'un 2022'den ihracı istendi

2022 Dünya Kupası'nın Güney Amerika eleme gruplarında yer alan Şili ve Peru, Ekvador'un oynattığı 23 yaşındaki Byron Castillo'nun doğum belgesinin sahte olduğunu öne sürerek, bu oyuncunun yer aldığı tüm maçların geçersiz sayılmasını ve haliyle Ekvador'un mağlup ilan edilmesini istedi. İki ülke Ekvador'un Katar hakkının elinden alınmasını talep etti.

Ekvador'a 3 puan silme cezası verildi

FIFA, Ekvador'un ihraç talebini reddedince Peru ve Şili'nin futbol federasyonları CAS'a itirazda bulundu. CAS heyeti de nihai kararı verdi. CAS, Ekvador'un Dünya Kupası'ndan ihraç talebini reddetti. CAS buna karşın oyuncunun doğum yerine dair belgelerde bazı bilgileri yanlış verildiğini de karar altına alarak, Ekvador'a 3 puan silme cezası verdi. Fakat bu ceza, Ekvador'un 2026 Dünya Kupası elemelerinde devreye sokulacak. Yani 2026'ya eksi 3 puanla başlayacak. CAS ayrıca, Ekvador Futbol Federasyonu'na 100 bin İsviçre Frangı da para cezası kesti.

İlgini Çekebilir
Enner Valencia: "Aklım sadece Fenerbahçe'de"
Habere Git

Castillo, Meksika'nın Leon takımında

Ekvador, 2022 Dünya Kupası Güney Amerika Eleme Grubu'nda topladığı 26 puanla 4. olarak Katar biletini kazanmıştı.

Olayın odağındaki futbolcu Byron Castillo, sağ bek mevisinde oynuyor. Oyuncu halihazırda Meksika 1. Lig ekiplerinden Leon'un formasını giyiyor. Oyuncu toplam 17 maçta sahaya çıkarken, 1 gol ve 2 de asiste imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler