EOKA nedir ne anlama gelir? İşte EOKA Katliamları hakkında bilinmeyenler...

25.03.2021 - 20:28 | Son Güncellenme: 25.03.2021 - 21:59

EOKA nedir ve ne anlama gelir? EOKA Katliamları hakkında merak edilen her şey haberimizde. Georgios Grivas tarafından kurulan bu örgüt hakkında pek çok şey merak ediliyor.

EOKA nedir ne anlama gelir? İşte EOKA Katliamları hakkında bilinmeyenler...

EOKA Katliamları hakkında bilinmeyenler haberimizde! Enosis amacını gerçekleştirmek için kurulan bu örgüt için EOKA nedir ne amaçlamıştır gibi araştırmalar sürüyor. İşte cevaplar...

 

EOKA NEDİR VE NE ANLAMA GELİR? AMACI...

EOKA,  Kıbrıslıların Millî Mücadele Örgütü), Georgios Grivas tarafından kurulan bir terör örgütüdür. EOKA 1950'li yılların başlarında Kıbrıs'ın Yunanistan'a bağlanması için Georgios Grivas liderliğinde kurulmuştur. EOKA Kıbrıs Rumlarının Enosis amacını gerçekleştirmeyi hızlandırmak için Birleşik Krallık idaresine karşı kurulmuştur. Örgüt, self determinasyon ilkesini BM'ye sunmuş, ancak BM bunu kabul etmemiştir. Neden olarak da adada iki ayrı etnik kökenden topluluk olmasını göstermiştir.

EOKA KATLİAMLARI

1950'lerden sonra Türk toplumuna yönelik kapsamlı ve sistematik saldırılar 1963'ten sonra EOKA tarafından terör eylemlerine dönüşmüş, bu eylemler Kıbrıs Barış Harekatı'nın sonlarına dek devam etmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler