Erbaaspor’dan tarihe geçen transfer

20.08.2024 - 11:58 | Son Güncellenme: 20.08.2024 - 13:30

TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü gereği kulüplerin yabancı futbolcu transfer etmesine izin verilmezken, Merkür Jet Erbaaspor tarihi bir transfer gerçekleştirdi. Tokat ekibi, 5 sene önce eşi sayesinde Türk vatandaşlığı alan, ancak Türkiye’de hiç forma giymeyen Nijeryalı Stanley Ohawuchi’yi renklerine bağladı.

Erbaaspor’dan tarihe geçen transfer

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hazırlanan TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü gereği kulüplere yabancı oyuncu transferine izin verilmezken, Merkür Jet Erbaaspor tarihi bir transfer gerçekleştirdi. Başkan Halis Din ve Sportif Direktör Çağrı Arslan’ın görüşmeleri yürüttüğü Tokat ekibinde statüye uygun olarak Nijeryalı golcü Stanley Ohawuchi transferi resmen tamamlandı. Türk pasaportu bulunan Ohawuchi, 2 yıllık sözleşmeye imzasını attı.

Eşi sayesinde Türk oldu

Son olarak Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Washm forması giyen 34 yaşındaki golcünün 5 yıl önce Türk vatandaşlığına geçtiği öğrenildi. Golcü futbolcunun 5 yıl önce bir Türk kızıyla evlendiği ve o sayede vatandaşlık aldığı belirtildi.

İlk kez Türkiye’de oynayacak

Kariyerinde ilk kez Türkiye’de futbol oynayacak deneyimli futbolcu; Nijerya, İspanya, Malta, Mısır, Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde mücadele verdi. Deneyimli futbolcu, bir dönem Mısır ve Afrika futbolunun önde gelen ekiplerinden Zamalek adına da mücadele verdi.

Gol krallığı yaşadı

Kariyerinde 2016-2017 sezonunda Zamalek ile şampiyonluk da bulunan Ohawuchi, Sliema Wanderers ile Malta Premier Lig’de bir de gol krallığı yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler