Erce Kardeşler'den Avrupa mesajı: 'Hazırım'

03.06.2018 - 08:39 | Son Güncellenme: 03.06.2018 - 08:57

Erce Kardeşler'den Avrupa mesajı: 'Hazırım'

Altınordu'daki başarılı performansıyla adı Süper Lig takımlarıyla anılmaya başlayan başarılı kaleci Erce Kardeşler, Fanatik'e konuştu: “Türkiye’de beklenti çok yüksek. İnsanlar stresini futbolcular üzerinden atıyor. Ama Avrupa’da böyle değil. Daha rahat bir ortam var. Bu işin yaşı ve zamanı yok. Ben bu adıma hazırım”

‘Odamı bile topladım’

Geçen seneki performansımızın üzerine koyduk. Geriden oyun kurma konusunda Türkiye’nin dışında Avrupa’da birçok takımdan iyiydik. Play-off’a kalamadık. Gideceğimizden emindik, hatta odamdaki eşyalarımı bile toplamamıştım. Takım performansında dalgalanmalar oldu. Sonra 7-8 maç kazanamadığımız dönemde dibe vurduk. Milli aradan sonra bocaladık. Milli ara olmasaydı ilk ikiden çıkardık. 4’te 4 yapmıştık. Gönül isterdi final oynamak ama olmadı. Sürekli form yakalıyorsunuz. Ara verilince o boşlukta kendinizi rahat hissediyorsunuz. Biz çok çabuk rahatlayan bir milletiz. Biz de saldık sanırım! Hedeflediğim yerdeyim dersem yetinmiş gibi olurum. 5 yılımı bitirdim bence çok daha iyisini yapabilirdim.

‘4 gün analizdeyiz’

Biz haftanın 4 günü rakip analizi yapıyoruz. Bütün forvetlerin analizini yapıyoruz. Hafta içinde buna çalışıyoruz. Rize maçı unutulmaz performanslarımızdan biriydi. Rize maçında yaptıklarımızı hafta içi çalışmıştık. Atilla hocamızın sözü vardır; ‘her idman bir maçtır’ diye. Bu sözü çok önemsiyorum. Bolu maçında kendime çok kızdım. Kendi hatamdan yedim. Ben o maç kötü olmasaydım, biz o maçı kazanırdık. Aklım devreye kadar hala yediğim ilk goldeydi.

‘Berke Muslera değil’

Kendimi yeni bir maceraya çok hazır hissediyorum. Ama içimde burukluk var. Altınordu’yla Süper Lig macerası yaşamak isterdim. Burada asla eğitim bitmez. 2 seneyi dolu dolu geçirdim. Yeni bir macera heyecanlı olabilir. 5 yıl çok güzel geçti, özellikle 2 son yıl. İnsanlar hiç bir şey izlemeden yorum yapıyorlar. Mesela Berke için ‘Madem iyi neden oynamıyor?” diye soruyorlar. Öyle bir algı oluştu ki, insanlar hep Berke’nin Muslera gibi oynamasını istiyor. O işler öyle olmuyor. 1 maç oynadı mı herkes “çok iyi, çok iyi” diyorlar, hemen şişiriyorlar. Bizim insanlarımız istiyor ki 5 maç oynuyorsa hepsinde çok iyi oynasın. 17-18 yaşında birinden bahsediyoruz. Berke’yle konuşuyorum ama bunu yaşamadan bilemez. Bence 1 sene daha Altınordu’da kalmalı.

‘Avrupa’da kültür farklı’

Ben 2-3 senedir futbola meslek olarak bakıyorum. Daha önce hobi gibiydi benim için. Altınordu kulübü, bize futbolun meslek olarak yapılması gerektiğini aşıladı. Cengiz ve Çağlar’la konuşuyorum. Çok farklı bir kültür ve farklı insanlar olduğunu söylüyorlar. Türkiye’de beklenti çok yüksek. İnsanlar stresini futbolcular üzerinden atıyor. Ama Avrupa’da böyle değil. Daha rahat bir ortam var. Bu işin yaşı ve zamanı yok.

‘Mağduru oynamayalım’

İnsanlar futbolcuya başka bir varlık gibi bakıyorlar. Resmen tapıyorlar. Futbolcular kendilerine “Kötü oynadın” denmesini istemez. Avrupa’daki insanlar dışarıdaki hayatta eşittir. Saha içinde sadece özgürlüğümüz var ben kaledeyim, siz tribündesiniz. Bizim ülkemizde şöyle bir şey var; bizim insanlarımız kendini acındıran insanları sahiplenir. Her zaman mağduru oynuyorlar.

‘Pes etmeyeceğimiz hedeflere...’

Avrupa adımı benim için şans. Ben oraya gidip insanları değiştirmeye çalışırım. Teknik taktik hocanın bileceği bir iş, sahadaki göstereceğimiz hırs bizim için çok önemli. Biz Türk insanları olarak çabuk doyuyoruz. Kendimize pes etmeyeceğimiz bir hedef bulmamız gerekiyor.

‘Başkan sıradışı biri değil’

Hüseyin hocanın insanlığı mükemmel. Sizinle her zaman dialogda olan bir insan. Çok temiz ve iyi biri. Ona çok teşekkür ederim katkısı çok büyük. Başkanımız da öyle. Sıra dışı değil. Servetini yatırıyor ve beklentisi var. Herşeyi mükemmel ister ve karşılığını almak ister. Bize kızması normal. İnsanlar benim kaleciliğimden önce “iyi insanlığımı” örnek alsın. Daha iyi yerlere gelerek başkanımızı gururlandıracağız. Bize iyi insan olmayı aşıladı. Çok teşekkür ederim.

Medyaya teşekkür

Altınordu’da medya ve iletişim, marka yönetimi dersleri alıyoruz. Bunlar çok önemli. Yabancı dil dersimiz de var sürekli. Bu nedenle Altınordu Meyda Yönetimi’ne çok teşekkür ediyorum.

Erce'yle soru cevap

Futbolda Hayalin ne?

Ben şu anda zaten hayalimi yaşıyorum. Benim hayalim futbol oynamaktı. Hedefim de Avrupa’da oynamak.

Özel hayatındaki hayalin nedir?

Ben, kendi annem babam gibi evlatlarımı kusursuz yetiştirmek istiyorum. En iyi eğitimi vermek istiyorum. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.

Kız arkadaşın var mı?

Kız arkadaşım yok. Tamamen futbola odaklanmak istiyorum. Şu anda kimseyi idare etmek durumunda değilim.

Erce ne birikim yaptı?

Burdan aldığım parayı Playstation ve oyuna harcıyorum. O yüzden aldığım paranın birazını kendime alıp, geri kalanını babama gönderiyorum. O da benim için birikim yapıyor.

Hangi parfümü kullanıyorsun?

Tom Ford kullanıyorum. Victoria Secret’ın kokusunu da çok seviyorum. Parfümün başkasından ziyade bana güzel kokması gerekiyor. O yüzden kadın parfümlerini seviyorum. Kullanınca bazen tepki alıyorum.

Ne tür müzikleri dinliyorsun?

Her tarz müzik dinliyorum. Tarkan’ın eski şarkılarını seviyorum. Yabancı hepsini dinliyorum.

 

Senin için hazırladığımız haberler