Erdal Gündüz: Sadık Çiftpınar için Beşiktaş ve Trabzonspor'dan transfer teklifi yok!

25.07.2018 - 14:57 | Son Güncellenme: 25.07.2018 - 17:57

Evkur Yeni Malatyaspor Asbaşkanı Erdal Gündüz: Sadık Çiftpınar için Beşiktaş ve Trabzonspor'dan transfer teklifi yok!

Erdal Gündüz: Sadık Çiftpınar için Beşiktaş ve Trabzonspor'dan transfer teklifi yok!

Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Erdal Gündüz, transfer çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gündüz, ismi son günlerde Beşiktaş ve Trabzonspor ile anılan oyuncuları Sadık Çiftpınar'la ilgili olarak ise, "Kulübümüze ulaşan sözlü ya da yazılı bir teklif yok!" dedi.

Erdal Gündüz, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar..

Sözlerine kamp sürecinden bahsederek başlayan Erdal Gündüz transfer çalışmalarına ilişkin olarak ise, "Kamp sürecimiz devam ediyor. Başkanımız ve yönetici arkadaşlarımız Bolu’da. Kampımız verimli bir şekilde devam ediyor. Ömer Şişmanoğlu Türkiye’de beklentilerin yüksek olduğu bir oyuncu. Göztepe’de bir sakatlık geçirdi ve verimsiz bir sezon oldu. Malatyaspor’da tekrardan çıkış yakalayacağını ve bizimle beraber tekrar yükseleceğini düşünüyoruz. Ömer’e güveniyoruz. Kasımpaşa’dan Ahmet İldiz ve Aleksic’i de aldık. Başkan ve transfer komitemizdeki arkadaşların görüştüğü oyuncular var. Başkanımız, '4-5 bölgeye transfer yapacağız' açıklaması yapmıştı. Bunlar takıma direkt katkıda bulunacak oyuncular olacak. Türkiye’deki ekonomik kriz, euro ve doların bu kadar yükselmesi sıkıntılar yarattı. Ondan dolayı tüm takımlar biraz rötarlı gidiyor. Piyasa daha tam oturmadı. Son günlere yaklaştıkça rakamlar düşecek. Biz de transfer politikasını o şekilde götürüyoruz. Bizim gibi takımların şampiyonluk, UEFA gibi kritlerleri olmuyor. Olması için altyapı, kurumsal yapı, ekonomik yapısını oluşturmak ve sonra hedef koyabilirsiniz. Geçen sene ligi 10.sırada bitirdik. Yeni çıkan bir takım için bu yıl da 9. ya da 10.sırada bitirmek başarıdır. Bizim pek çok eksiğimiz var. Bunları giderebilmek için zamana ihtiyacımız var. İnsanların beklentileri çok yüksek olabilir ancak futbol o beklentiyi hemen karşılamıyor. 

Zoran Tosic, Mitchell Donald, Michael Pereira ve Adrien Regattin hiçbiriyle bir resmi sözleşme yapılmadı. Transfer komitesi ve başkanımız bu futbolcularla görüşüyorlar. Onların söylediği, bizim sunduğumuz teklifler var. Resmiyet kazanan bir oyuncu yok. Zoran Tosic başkanımız ile görüştüğümüzde rakamların yüksek olduğunu söylemişti. Bizim gibi kulüplerin o rakamları vermesi zor. Ben bu tip rakamlara karşıyım. Maliyetleri daha uygun, bizi ligde tutabilecek mücadeleci oyunculara ihtiyacımız var. Mitchell Donald, sadece Malatyaspor'a değil Türkiye’yi de etiketlemiş. Mitchell Donald, Malatyaspor’dan üstün değil. Gelirse direkt oturur, konuşur anlaşır öyle gider. Diğer takımlarla görüşmesi, birileriyle görüşmesi bunlar bana göre yanlış şeyler. Donald pek çok takıma önerildi. Bu konuda rahatsızım. Bir futbolcunun bu kadar takımda dolaşıp bir yerlere gelmesi beni rahatsız ediyor. Anlaşacaksa gelir anlaşır. Hiç kimse Malatyaspor’dan üstün değil.Pereira ile ilgili başkanımız ile görüştüğümüzde teklif yaptık, kabul ederse devam edeceğiz; kabul etmezse yolları ayıracağız şeklinde konuştu. Umut Meraş ile ilgili isim vermek istemiyorum ancak Aly Cissokho’nun yerini doldurabilecek, hatta daha da iyisini almak zorundayız. Ligde kalmak istiyorsanız defans bloğunu bozmamanız ve buraya çok iyi takviyeler yapmanız lazım. Onunla ilgili görüşmeler devam ediyor" dedi.

Sadık için teklif yok!

Erdal Gündüz Trabzonspor ve Beşiktaş'ın gündemine gelen Sadık Çiftpınar'la ilgili olarak ise, "Sadık Çiftpınar için kulübümüze gelen resmi ya da sözlü bir teklif yok. Bu konuda başkanımızla görüşmeler yaptım ancak kesinlikle resmi bir teklif yok. Sadık son dönemlerde iyi bir çıkış yaptı. Ama bize gelen bir teklif olmadı. Sadık’la ilgili başkanımızın düşüncesinin bilmiyorum ancak değerini bulan her oyuncuyu göndermek lazım. Anadolu kulüplerinde büyük kulüplerimiz de dahil Anadolu takımlarında oynatmak ve ondan sonra satmak ya da kendi takımında tecrübeli bir şekilde oynatmak onların da avantajı. Genç oyuncuları bulup çıkarıp satmak fikrindeyim. Tabii kimse Beşiktaş’ın sattığı oyuncular kadar parayı Malatyaspor'a vermez. Malatyaspor gibi Anadolu kulüplerinde değerini bulan her oyuncu satılmalı" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler