Anadolu Efes Türk Telekom Koçu Erdem Can İle Sözleşme İmzalıyor

Burak Alaca
30.05.2023 - 18:00 | Son Güncellenme: 30.05.2023 - 18:48

EuroLeague'deki temsilcimiz Anadolu Efes önümüzdeki sezon için koçluk koltuğuna Türk Telekom'dan Erdem Can'ı getiriyor. Taraflar arasında 2 yıllık sözleşme imzalanacak.

Anadolu Efes Türk Telekom Koçu Erdem Can İle Sözleşme İmzalıyor

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de son iki sezonu şampiyonlukla tamamlayan Anadolu Efes, bu sezon play-off'u kaçırarak büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Koç Ergin Ataman ile yaz ayında yolları ayıracak olan temsilcimizde göreve gelecek isim belli oldu.

2 yıllık imza atacak

İtalyan gazeteci Luca D'Alessandro'nun haberine göre Anadolu Efes kariyerinin ilk baş antrenörlük sezonunda Türk Telekom ile başarılı bir grafik çizen Erdem Can ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak.

İlk sezonunda kasıp kavurdu

Sezon başında Türk Telekom ile 2 yıllık bir sözleşmeye imza atan genç koç, Ankara temsilcisi ile adından sıklıkla söz ettirdi. Türkiye Sİgorta Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu 30 maçta 24 galibiyet ile lider bitiren Erdem Can'ı Türk Telekom, 7Days EuroCup'ta ise finale kadar tırmanmayı başardı fakat İspanyol ekibi Gran Canaria'ya 71-67 ile mağlup oldu.

İlgini Çekebilir
Stimac'tan Fenerbahçe'ye mesaj!
Habere Git

Obra ekolünden geldi

Erdem Can 2012-2021 yılları arasında Fenerbahçe Beko'da asistan koç görevini üstlendi. 42 yaşındaki koç görev süresinin 7 sezonun Avrupa basketbol efsanesi Zeljko Obradovic'in yardımcılığını yaptı. 

NBA deneyimi edindi

Erdem Can 2021'de Fenerbahçe'den ayrılmasının ardından 2021-2022 sezonunda NBA ekibi Utah Jazz'de koç Quinn Snyder'a asistan koçluk yaptı. Genç koç daha önce NBA'in çaylaklar için düzenlediği "Yaz Ligi'nde" birden fazla kez görev almıştı.

Ergin Ataman Yunanistan yolcusu

Anadolu Efes ile sezon sonu sözleşmesi bitecek olan 2 kez EuroLeague şampiyonu koç Ergin Ataman önümüzdeki 2 sezon için Yunan ekibi Panathinaikos BC ile anşalma sağladı. Ergin Ataman hamlesini Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos geçtiğimiz ay sosyal medya hesabından duyurmuştu.

İlgini Çekebilir
Ataman'ın Panathinaikos'u transferde harekete geçti!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler