Erdem Can'dan Panathinaikos maçı sonrası sakatlık açıklaması: "Omzunu kırdı"

Orhan Gülek
05.12.2023 - 23:16 | Son Güncellenme: 05.12.2023 - 23:27

Turkish Airlines EuroLeague’in 12. hafta müsabakasında Ergin Ataman'lı Panathinaikos'u 71-68 mağlup eden Anadolu Efes Koçu Erdem Can, maç sonu flaş açıklamalarda bulundu.

Erdem Can'dan Panathinaikos maçı sonrası sakatlık açıklaması: "Omzunu kırdı"

AJANSSPOR - HABER

THY EuroLeague'de Anadolu Efes, eski başantrenörü Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos'u konuk etti. Mücadele 71-68 Anadolu Efes lehine sona erdi.

Maç sonu Anadolu Efes‘in başantrenörü Erdem Can, takımın performansını ve Erkan Yılmaz’ın sakatlık durumunu açıkladı.

"Muhteşem karakter gösterdiler"

İlk olarak önemli bir galibiyet aldıklarını ifaden Erdem Can, “Bu çok güzel bir galibiyet. Oyuncularıma da bunu söyledim. Bizim için çok zorlu bir dönem. Hala da zor bir durumdayız. Tüm oyuncularım sahada muhteşem karakter gösterdiler. Ribaunt savaşını kazandık, rakibimizden daha çok hücum ettik. Çok çok boş atış kaçırdık ama yine de 17 asistle 71 sayı ürettik. Bu topu iyi dolaştırdığımızın bir göstergesi. Bu sadece bir galibiyet." dedi.

Takıma çok büyük katkı veriyordu"

Erkan Yılmaz'ın sakatlığına da değien Erdem Can, "Çok uzun bir maratondayız. Çok üzgünüm çünkü bugün Erkan Yılmaz’ı da kaybettik. O da omzunu kırdı. Çok üzgünüm. O harika bir karakter ve takıma çok büyük katkı veriyordu. Bunun için çok üzgünüm. Oyuncularım ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Onlarla gurur duyuyorum. 7-8 sakatla EuroLeague’de mücadele etmek çok zor. Tüm oyuncularım karakter gösterdiler. Bu açıdan mutluyum." dedi.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes, Panathinaikos'u devirdi!
Habere Git

"Koçlar olarak ödevimizi yapıyoruz"

Daha iyi olacaklarını dile getiren Erdem Can, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Oturu ve Daum eklemeleri bizim için çok önemli. Oturu çok iyi bir karakter ve elinden geleni yaptı. Koçlar olarak ödevimizi yapıyoruz. Son pozisyonda daha uzun oyuncular kullandık ve adam değiştik. Sloukas‘ın son topu kullanacağını biliyorduk. Tyrique Jones da gerekeni yaptı. Tyrique Jones’un normal hali bu. Umarım daha da iyi olacağız. Çok uzun bir sezon. Bir oyuncum sakatlandığında gerçekten çok üzülüyorum. Erkan’ın durumu beni gerçekten çok üzdü”.

Daniel Oturu, ilk maçına çıktı

Öte yandan Anadolu Efes’te yeni transfer Daniel Oturu, ilk maçına Euroleague’in 12’nci haftasındaki Panathinaikos karşısında çıktı. Süper Lig ekiplerinden Merkez Efendi Belediyespor’dan sezon sonuna kadar kiralık olarak kadroya katılan 24 yaşındaki ABD’li pivot Lacivert-beyazlı forma ile taraftarı karşısında ilk sınavını verdi. Oturu, karşılaşmada 11 dakika 35 saniye forma giyerken 2 sayı, 3 ribaunt ile oynadı.

Erkan Yılmaz'ın performansı

Anadolu Efes forması giyen Erkan Yılmaz, mücadelenin ikinci çeyreğinde Panathinaikos’ta Kendrick Nunn ile girdiği mücadelenin ardından sakatlanarak kenara geldi. Kalan sürede forma giyemeyen 26 yaşındaki oyuncu, müsabakada 12 dakika 37 saniye oyunda kalarak 2 sayı, 2 asist üretti.

Senin için hazırladığımız haberler