Erden Timur açıkladı: ''Dursun Özbek ile fikir ayrılığımız oldu''

11.05.2024 - 17:46 | Son Güncellenme: 11.05.2024 - 21:05

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur açıklamalarda bulundu. Timur, yeni yönetimde yer alacak mı? İşte Florya arazisi açıklaması ve detaylar...

Erden Timur açıkladı: ''Dursun Özbek ile fikir ayrılığımız oldu''

AJANSSPOR HABER

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur açıklamalarda bulundu. Erden Timur göreve devam edecek mi? Timur, başkan Dursun Özbek ile fikir ayrılığı yaşadıklarını açıkladı. Detaylar...

''Henüz matematiksel bir şey yok''

Şampionluk için konsantre olduklarını dile getiren Timur, "Henüz matematiksel bir şey yok. Her zaman Mayıslar bizim için çok önemli. Galatasaray camiası ve taraftarlar olarak konsantrasyonumuzu son ana kadar götürmemiz gerekiyor. Daha gelinen bir nokta yok. Yarın inşallah kazasız belasız geçersek, rakibimizin de maçı var. Sonuna kadar bu işi götürüp şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz. Henüz biten bir şey yok. Geçen konuşmamamda söyledim, mayıs ayı Galatasaray'ın yeni yılı, inşallah yeni yılı şampiyonlukla kutlayacağız. Konsantrasyon ve şampiyonluk inancından başka bir şey düşünmemeliyiz." dedi.

Göreve devam edecek mi?

Galatasaray yönetiminde yer alacak mı sorusuna yanıt veren Timur, "Galatasaray siyasetinin içinde yer almak istemiyorum. Bu yüzden yönetimde yer almadım. Ama katkım olabilecek ne varsa herhangi bir yerde katkı vermeye çalışıyorum.'' dedi.

''Kendi paramızla buradaki kalan kısmı satın alarak böyle bir noktaya gelindi''

Florya Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Erden Timur, "Kendi paramızla buradaki kalan kısmı satın alarak böyle bir noktaya gelindi. Bu da rakamlarla değerlendiriyor. Bunlar güncel rakamlar. Şu an ne desem bu siyasetin içinde olacak. Bu bir yöntem. Şu anda tartışılan o. İki farklı yöntem var. Kendin yaptığında satış ve pazarlamasını kendin yapar ve daha fazla kar edersin. Diğer türlü yaptığında daha rahat bir operasyon olur. Daha az kar edersin. Benim şahsi görüşüm, kendimiz yapmak üzere, baştan beri öyle ifade ediyorduk." dedi.

''Fikirler farklı olabilir''

Dursun Özbek ile arasında fikir ayrılığı oldu mu sorusuna yanıt veren Timur, "Dursun başkanla Florya konusunda farklı düşünüyoruz ama yönetimde yer almama nedenim bu değil. Farklı düşündüğümüz bir konu. Bir taraftan yıpratılmak için çok şey yapılıyor. Garip isnatlar var. 'Erden Timur kendisi yapmak istiyor' deniyor. Ben seçim sürecinde de, seçimden sonra da, burası yapılsın, biz hiçbir yerinde olmayacağız. Dursun Başkan'la farklı fikirlerimiz olabilir. Kırıldığımız farklı noktalar olabilir. Ama peşkeş kelimesini kendisine yakıştıramayız. Farklı bir yöntem seçti diye bu kelimeyi doğru bulmuyorum. Söz konusu değil." dedi.

''İnşallah şampiyon oluruz''

Şampiyonluk istediklerini dile getiren Timur, ''Bu tartışmalar çoğaldıkça ben de herkes gibi gündemimizin şampiyonluk olduğunu düşünüyorum. Hepimiz şampiyonluğu istiyoruz. İnşallah bu son dönemeci de doğru bir oyun, doğru bir skorla geçeriz. Ben hep söyledim. İnşallah hak eden şampiyon olur, inşallah da biz hak ederiz.'' dedi.

''Stadyum kapasitesi bize yetmiyor''

Başarı geldikçe stadyumun dolacağınına değinen Timur, ''Bu stat kapasitesi bize yetmeyecek. Kuyruklar oluşuyor maç esnasında, bunu da görüyoruz." dedi.

"Mertens ile görüşüyoruz inşallah da neticeye erdireceğiz"

Belçikalı futbolcu Dries Mertens'in sözleşme durumuyla ilgili de konuşan Erden Timur, "Mertens muazzam bir performans gösteriyor. Belçika'da nüfus müdürlüğü ile görüşüyoruz, bu işte yanlışlık var, bu yaşta olmaz diye, şaka bir yana. Görüşüyoruz inşallah da neticeye erdireceğiz. O da Galatasaray da kalmak istiyor, İstanbul’u seviyor ailesiyle birlikte. Çok müthiş bir profesyonel. Çok değerli bir insan. Öyle birçok oyuncumuz var. O da bizim şanslı olduğumuz bir şey. Çok şükür öyle bir güzel atmosferimiz var ki Çok iyi insanlar var. Mertens de onlardan biri. Önümüzdeki günlerde, haftalarda zaten az da kaldığı için neticeye erecek" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler