Erden Timur'dan Hakim Ziyech İtirafı: "Chelsea Yetiştiremedi" | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
25.03.2023 - 15:02 | Son Güncellenme: 25.03.2023 - 21:51

Transfer haberleri... Süper Lig takımlarından Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo ve Hakim Ziyech hakkında açıklamalar yaptı.

Erden Timur'dan Hakim Ziyech İtirafı: "Chelsea Yetiştiremedi" | Transfer Haberleri

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, sarı-kırmızılı kulübün Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul toplantısında konuştu.

Erden Timur'dan Ziyech itirafı

Timur, Roma'dan kadrosuna kattıkları Nicolo Zaniolo ve transfer döneminde gündemlerinde yer alan Hakim Ziyech ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

"Zaniolo 9+4 milyon Euro'ya Bournemouth'a satılmıştı"

Timur, "Zaniolo biz almadan 6 gün önce 29+4 milyon Euro'ya Bournemouth'a satılmıştı. Son gece, 5 yıl vadeyle ilk ödemesi kasım ayında olmak üzere yarı fiyatına 15 milyon Euro'ya biz aldık.

İlgini Çekebilir
CANLI | Dursun Özbek'ten TFF'ye tavsiye: "Doğruları söylememizden korkmayın!"
Habere Git

Nasıl aldık diye sorarsanız, transferin son gününde ya oyuncunun son anda vazgeçtiği ya da kulübün son anda vazgeçtiği isimlere bakıyorduk. 

"Hakim Ziyech 3 dakika farkla yetişmedi"

Öyle durumlarda travmatik bir şey oluyor. Oyuncu kulübe, kulüp oyuncuya küsüyor. 2 tane böyle oyuncu bulduk. 3 dakika farkla kulübü yetiştiremedi bu da Hakim Ziyech'ti.

Chelsea, 3 dakika ile yetiştiremedi, kaldı. Diğeri de Zaniolo'ydu. Seyircisi evi bastığı için, Roma'yı terk ettiği için 30 milyonluk oyuncuyu 15 milyona aldık. Ve cebimizden de bir kuruş para çıkmadı. Yoksa Roma'da 6 ay oynayamaaycaktı ve 1 sen sözleşmesi kalacaktı. Son senesi kalmış oyuncuyu da 30'a satamayacaklardı. Bizim de transfer sezonumuz uzun olduğu için öyle oldu" dedi.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor başkanını seçiyor!
Habere Git

Geçmiş dönemki transfer dönemlerinde harcanan ücretlerin kendi dönemleriyle karşılaştıran Timur, "Birçok dönemi kıyaslayabiliriz. Bizle aynı bütçenin harcandığı 108 milyon Euro, 2013-2014 sezonunda Chedjou, Gökhan Zan, Engin Baytar, Felipe Melo, Eray İşcan, Bruma, İzzet Hajrovic, Alex Telles, Umut Gündoğan, Salih Dursun, Oğuzhan Kayar, Ontivero, Koray Günter ve Veysel Sarı transferiyle ile aynı parayı harcadık. Bir önceki sene de Drogba ve Sneijderli dönem var. Bununla da aynı parayı harcadık. İyi transfer dönemi olduğu için söylüyorum. Geçen sene 90 milyon Euro, yaz transfer döneminde aynı yükümlülük seviyesindeydik.

"20 milyon Euro az harcamışız"

Bundan önceki transfer dönemlerinden kimisinden 45 milyon Euro daha az yükümlülükle bitirmişiz. Hiçbir zaman, en iyi transfer dönemindeki Ünal başkanının zamanını o yüzden saydım, öyle bakarsak oradan bile 20 milyon Euro az harcamışız" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler