Erden Timur'dan, Süper Kupa maçı sonrası flaş yorum

07.04.2024 - 23:35 | Son Güncellenme: 07.04.2024 - 23:50

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Süper Kupa'da, Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi ardından açıklamalarda bulundu.

Erden Timur'dan, Süper Kupa maçı sonrası flaş yorum

AJANSSPOR - HABER

Süper Kupa'da Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşılaştığı maçta tarihi bir an yaşandı. Sarı - kırmızılılar, 1. dakikada Mauro Icardi ile golü buldu. Karşılaşmaya U19 Takımı ile çıkan sarı - lacivertliler, golün ardından santra yapılmadan sahadan çekildi.

Maç sonu Galatasaray Başkanvekili Erden Timur açıklamalarda bulundu.

"Ne olursa olsun haksızlığın olduğu yer saha"

Artık gerginliğin bitmesi gerektiğini ifade eden Timur, "Böyle bir maç olsun hiç kimse istemezdi. Keşke normal oynanıp tamamlansaydı. Urfalılar ve herkes için çok daha iyi olurdu. Temel konu şu gerginliğin bir an evvel bitmesi. Münferit olaylar da yaşanıyor. Bu gerginlik devam ederse daha farklı şeylerin olmasından herkes endişe ediyor. hepimiz haksızlıklar olduğunu iddia ediyoruz. Ne olursa olsun haksızlığın olduğu yer saha. Taraflı tarafsız herkesin bu haksızlığın olup olmadığına dair bilgi sahibi olması için en önemli şey şeffaflık." dedi.

"Hepimiz doğrular ve eksiklikler yapıyoruz"

Yabancı hakem konusuna da değinen Timur, "Yarından tezi yok yabancı hakemleri seçip, bu sene ve geçmiş senelere bakılması gerekiyor. Bu şekilde olursa haksızlıklar ortaya çıksın. Sonucu herkes kabul etsin. Toplumun çok fanatik kesimi hariç herkes gerçeği görsün ki soru işaretleri azalsın. Bize göre bize çok büyük haksızlık yapılıyor, başka takıma göre onlara... Ne varsa ortaya çıksın. Hakem toplantısı sızdırıldı. Önce Galatasaray kısmı sızdı sonra federasyon tamamını yayınladı. Orada şeffaflık görüldü. Biz kendimizden eminiz hadi gelin tavrıyla söylemiyoruz, toplumun buna ihtiyacı var. Hepimiz doğrular ve eksiklikler yapıyoruz. Kendi yanlışlarımızı bilgiyi gizleyerek, objektif şekilde analiz ettirmeyerek herkesi manipüle edebiliriz. Bunların olmaması için şeffaflıktan başka çare yok. Bu maç böyle bir şeye vesile olsun" dedi.

"Kendi camiamdan çok daha olumlu tepki alırım"

"Çözüm önerileriyle gitmek önemli" diyen Timur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Karşıtlık olması toplumu gerecek. Çok söyleyecek laf var. Şahsıma 20 defa hakaret edildi. Kimseye bir şey söylemedim. Birçok insandan daha gencim. Bunlara karşılık verecek ihtimali olan yaştayım. Karşılık versem kendi camiamdan çok daha olumlu tepki alırım. Karşılık vermem yanlış da algılanıyor. Ne denirse densin karşılık vermemek ve çözüm önerileriyle gitmek önemli"

"Başkanımız da seçime gidilmesini istiyor"

Seçim kararı ve tarihi hakkında da konuşan Timur, "Kulüpler Birliği, TFF'nin seçime gitmesi için imza toplamaya başlıyordu. Pazartesi günü imza toplanacak dendi ve TFF de Temmuz'da seçime gidileceğini açıkladı. Kulüplerin gösterdiği tavırdaki amaç hasıl oldu. Doğru kurumlar olsun. Bunun için rekabet edecek insanlar çalışmalar yapacak. 1 ayda olsun dediğimizde bir kişinin 1 haftada 100'e yakın liste oluşturması mümkün değil. Temmuz'da seçime gidilecek ve yeni TFF seçilecek. Başkanımız da seçime gidilmesini istiyor. Kulüpler Birliği'nin imza toplamasına gerek kalmadan seçim açıklandı" dedi.

"5 ay önce herkes imza versin demiştim"

"Futbolun eğlence tarafı da var. Birbirini kışkırtmayan, sosyal hayattaki şakalaşmayı almamamız gerekiyor. Onun dozajı çok önemli. Sosyal medyadaki tüm yapılanmanın araştırılması gerekiyor. 5 ay önce herkes imza versin demiştim. Bu çözümler bir an evvel yapılmazsa daha da büyüyecek. Kulüplerin vereceği imzalarla hemen çözülecektir. Bu inceleme başladığında göreceğiz. Sosyal medyada insanları karalamak için yapılan şeyler azalacaktır. Devletin bu konuya el atması gerekiyor. Sadece sosyal medya değil gelinen bu gerginlik noktasına. Şimdiden el atarlarsa bir şeyler olmadan engellenmiş olacak. Temiz eller başlasın dedikten sonra bir sürü olaylar oldu. O gün yapılsaydı hakem yumruklama, İstanbulspor'un sahadan çekilmesi vs olmayacaktı"

"Başka ne adım gerekiyorsa onlar da atılsın"

"Kupa töreni konuşulmadı. Gerginliğin azalması için her şey yapılmalı. Bunun içinde ne varsa herkes adım atmalı. Taraftar da bunu yapmaya hazır olmalı. Biz bu adımlar için TFF'ye yazı da verdik. Karşılığında evet densin yeter. Başka ne adım gerekiyorsa onlar da atılsın"

Senin için hazırladığımız haberler