Başakşehir'den Maccabi Netanya Maçı Hakkında Açıklama

21.07.2022 - 23:16 | Son Güncellenme: 21.07.2022 - 23:26

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ile maçında Maccabi Netanya ile 1-1 berabere kalan Medipol Başakşehir'de teknik sorumlu Erdinç Sözer açıklama yaptı.

Başakşehir'den Maccabi Netanya Maçı Hakkında Açıklama

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turunda Medipol Başakşehir, Maccabi Netanya ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele 1-1 berabere sonuçlandı. Maçın ardından Başakşehir cephesinden Mounir Chouiar, Youssouf Ndayishimiye ve Erdinç Sözer açıklama yaptı.

Mounir: "Hazır bir takıma karşı oynayacağımızın farkındaydık"

Mounir Chouiar, "Maçın başı zordu. Biz hazır bir takıma karşı oynayacağımızın farkındaydık. Hiçbir zaman pes etmedik. Sonuna kadar kovaladık. Bizim çok fazla şansımızın olduğu söyleyebilirim. Bu maçla beraber enerjimizi gördük. Kalitemiz de gösteriyor zaten. Turu geçmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Ndayishimiye: "Maça iyi başlayamadık"

Youssouf Ndayishimiye ise "Maça iyi başlayamadık. İlk 15 dakika içinde hatalar yaptık. Netice olarak da 1-0 geri düştüğümüz dakikalar içinde kaliteli futbolumuzu oynamak için çaba gösterdik. Ama kadromuzda yeteri kadar kaliteli oyuncular var. İsrail'de kalitemizi göstereceğiz." dedi.

"Taraftar baskısını umursamıyoruz"

Sözlerine devam eden Ndayishimiye, "Bizim için çok problem değil. Geçmiş sezonlarda Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe gibi taraftarların önünde de oynadık. Dolayısıyla taraftar baskısını umursamıyoruz. Rövanş karşılaşmasında turu geçmek için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

Erdinç Sözer: "Türkiye'deki hakemleri övmem lazım"

Başakşehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer, şunları kaydetti: "Takımı tebrik etmek lazım. Hiç maçı elinden bırakmadı. İlk dakikada gol yedik. 90 dakika o golün peşinden koşmak zorunda kaldık. Hakemlerin çok katkısı var. Türkiye'deki hakemleri övmem lazım. Kırmızı kart verilmedi. 3-4. dakikada bir penaltı var. El vardı, verilmedi. Bundan hiç memnun değiliz. İkinci devreye bakınca çok fauller vardı. 5 dakika uzatmayı hiç beğenmedik. Rezalet bir performanstı."

"Hangi hamleyi yaptıysak, katkı sağlayabildi"

2. maç için konuşan Sözer, "Deplasmanda 2. maçımız var. Her şey bizim elimizde. Kalitemizi sahaya yansıtmamız lazım. Daha hızlı, daha sert oynamamız lazım. Daha da baskılı oynayacaklar. Ama bize daha da alan açılabilir. Sert bir maç bekliyoruz. Hızlı oynayacağız. Hangi hamleyi yaptıysak, katkı sağlayabildi. Takımımıza güveniyoruz." açıklamasını yaptı.

İlk 11 tercihleri hakkında konuşan Erdinç Sözer, "İdmanlara bakacağız. Bu maçı analiz edip, deplasmana hazırlanacağız. İlk 11'e böyle başladık. İlk devre de pozisyonlara girip, değerlendiremedik. Her oyuncunun potansiyeli ve yeteneği var. Onları değerlendirmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler