Eren Derdiyok 2007'de Fatih Terim'i reddetmişti ama...

29.01.2018 - 08:59 | Son Güncellenme: 29.01.2018 - 08:59

Son dönemde ilk 11'de forma şansı bulmaya başlayan Eren Derdiyok'un zamanında Fatih Terim'i reddedip İsviçre Milli Takımı'nı seçtiği ortaya çıktı.

Galatasaray’da Fatih Terim yönetiminde ligde üst üste 3 galibiyetin yanında Eren Derdiyok ismi de öne çıkıyor. Igor Tudor döneminde etkisiz kalan Eren, Terim ile birlikte adeta yeniden doğdu.Ligde son 2 maçta 2 gol atıp, 1 asist yapan ve toparlanan tecrübeli forvet, Fatih Terim’in ilk geldiği günden bu yana gözde futbolcularından oldu.

Aslında Terim ile Eren arasındaki bu bağ çok eskilere dayanıyor. 2007 yılında Milli Takımlar sorumlusu olan Fatih Terim, gurbetçi gençlerin milli takıma kazandırılması konusunda yapılan çalışmaları desteklemiş ve birçok futbolcuyu yakından takip etmişti. O dönemde de İsviçre asıllı olan yıldız golcü, Türkiye U21’den teklif alıp, kadroya çağrılmıştı. Ancak EURO 2008 hedefini düşünen ve daha garanti yolu seçen Eren Derdiyok, İsviçre formasına gitmişti.

Daha sonra EURO 2008’de de Türkiye ile İsviçre aynı grupta yer almış, Eren ile Terim rakip olmuştu. Tam 10 sene sonra ise ikili Galatasaray’da buluştu. Tudor’dan görevi ligin 17. haftasında devralan Fatih Terim, 29 yaşındaki forveti planlarına dahil edip, formayı verdi. Eren, Terim ile beraber lig ve kupada 4 resmi maçta oynayıp, 2 gol 2 asist yaptı.

(Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler