Eren Derdiyok'tan Galatasaray itirafı: 'Bu şekilde ayrılmak istemezdim'

Salim Manav
03.07.2021 - 13:14 | Son Güncellenme: 03.07.2021 - 13:24

Ülkemizde Kasımpaşa, Galatasaray ve Göztepe formalarını giydikten sonra Özbekistan'ın yolunu tutan ve 1.5 sezon Pakhtakor Tashkent takımında oynayan Eren Derdiyok Ajansspor'a açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Eren Derdiyok'tan Galatasaray itirafı: 'Bu şekilde ayrılmak istemezdim'

AJANSSPOR -

Kasımpaşa, Galatasaray ve Göztepe'de forma giyen sonrasında ise Şota Arveladze'nin takımı Pakhtakor Tashkent'e transfer olan tecrübeli forvet Eren Derdiyok Ajansspor'dan Salim Manav'a konuştu. 

'Özbekistan macerası güzel bir tecrübe oldu'

Özbekistan'a transfer sürecinden bahseden Eren Derdiyok, "Özbekistan macerası benim için güzel bir tecrübe oldu. Şota Arveladze ile Kasımpaşa'da çalışmıştım. Şota, beni takımında görmek istediğini söyledi. Koşullar ve Asya Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız için teklifi kabul ettim. Pakhtakor Tashkent'te güzel başarılar elde ettim ve tecrübe kazandım." dedi.

'Galatasaray'dan bu şekilde ayrılmak istemezdim'

Galatasaray'dan ayrılık sürecini anlatan Derdiyok, "Ne mutlu bana Galatasaray gibi büyük bir camiada futbol oynayabildim. Galatasaray'da çok güzel zaman geçirdim, her futbolcu gibi iyi ve zor dönemlerim de oldu. 2018-2019 sezonunda iyi bir performans ortaya koyduğumu düşünüyorum. Tabii ki herkes farklı yorum yapabilir. Sıkıntı yok, ben profesyonel futbolcuyum iyi ve kötü yorumlar yapılabilir ama maalesef her şey dışarıdan göründüğü gibi olmuyor. Galatasaray'da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Galatasaray'dan bu şekilde ayrılmak istemezdim. Fakat bazen bazı şeyler elinizde olmuyor." ifadelerini kullandı. 

İsviçre Milli Takımı'nı neden seçti?

İsviçre Milli Takımı'nı neden tercih ettin sorusuna ise Eren Derdiyok, "Doğma büyüme İsviçre vatandaşıyım ama kökenimizi hiç unutmayız. İsviçre'de yakaladığım çıkıştan dolayı İsviçre Milli Takımı'na çağırdılar, Türkiye'den milli takım için bir girişim olmadığı için İsviçre Milli Takımı'nı tercih ettim." cevabını verdi. 

Eren Derdiyok'tan geri dönüş sinyali

Türkiye'ye dönmeye sıcak baktığını ifade eden Derdiyok, "Pakhtakor Tashkent'ten ayrıldım. Benim adıma Özbekistan güzel bir tecrübe oldu. Şu anda serbest oyuncu statüsündeyim ve Türkiye'ye dönmeye sıcak bakıyorum. Kendimi iyi hissediyorum, tecrübemle beraber iyi şeyler yapabileceğime inanıyorum. Umarım her şeyin hayırlısı olur." açıklamasında bulundu.  

33 yaşındaki tecrübeli santrfor sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kariyerimde farklı liglerde oynadım. Her ligin kendine yönelik kolaylığı ya da zorluğu olduğunu düşünüyorum. Türkiye Ligi'nin zor olduğunu ve çok yüksek potansiyelinin olduğunu düşünüyorum." 

*Birçok önemli teknik direktör ile çalıştın, seni en çok etkileyen hangisiydi?

-Evet birçok iyi hocayla çalıştım. Herkesin kendince farklı felsefesi vardı. Gerçekten başarı ve tecrübe edindiğim iyi hocaların ismini vermem gerekirse, Jupp Heynckes, Şota Arveladze ve Rıza Çalımbay.

*En çok beğendiğin futbolcu kimdir?

- Brezilyalı Ronaldo ve Cristiano Ronaldo.

Senin için hazırladığımız haberler