Ergin Ataman açıkladı! Milli Takıma Fenerbahçe'den oyuncu çağıracak mı?

23.10.2024 - 09:03 | Son Güncellenme: 23.10.2024 - 09:05

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Kulübü'nün kendisi milli takımın başında olduğu sürece oyuncu göndermeyeceğini açıklamasına karşı sarı lacivertli takımdan milli takıma oyuncu çağırıp çağırmayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Ergin Ataman açıkladı! Milli Takıma Fenerbahçe'den oyuncu çağıracak mı?

Panathinaikos ve Basketbol Milli Takım Baş Antrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe'nin milli takım ile ilgili aldığı kararla ilgili Milliyet'ten Attila Gökçe'ye konuştu.

Milliyet'in duayen ismi Gökçe, Fenerbahçe ile yaşadığı gerilim ile gündem olan Ergin Ataman ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. İşte Atilla Gökçe'nin o yazısı:

Fenerbahçe oyuncu göndermeyeceğini açıkladı

"Panathinaikos ve Basketbol Milli Takım Baş Antrenörü Ergin Ataman, geçenlerde Galatasaray ile oynadıkları özel maç sırasında Sarı -kırmızılı taraftarları Fenerbahçe galibiyetine gönderme yaparak parmaklarıyla 3-1 işareti verip selamlamış, alkış almıştı. Fenerbahçe Spor Kulübü haklı olarak centilmenlik dışı davranan Ataman’ı protesto etti. Hoca da özür diledi. Ancak kulüp yönetimi bu özürü yok saydığı gibi Milli Takım’a oyuncu göndermeyeceğini de açıkladı.

Ataman'a "oyuncu çağıracak mısınız?" diye sordum

Ataman’la konuştum. Macaristan’la oynanacak Avrupa Şampiyonası elemelerinden önce kadroya Fenerbahçeli oyuncu çağırıp çağırmayacağını merak ettim. Böylece sıkıntıya ve cezaya yol açmadan sorun giderilmiş olurdu. Hoca aynen şunları söyledi: “Ben Milli Takım antrenörüyüm. Görevim, olabilecek en ideal kadroyu seçip çalıştırmak ve oynatmaktır. Bu anlamda benim yapacağım bir şey yok.”

"Bu çatışmanın kimseye yararı yok"

Basketbol Disiplin Yönergesi’ne göre Milli Takım’ın çağrısına uymayanlar, bir aydan bir yıla (Md.27/1) kadar cezalandırılabilecek. Oyuncular dışındaki ilgili kişiler ise 6 aya kadar hak mahrumiyeti ile 100 bin liralık para cezası alacak.

Fenerbahçe Başkanı ve yöneticilere çağrım şudur: Bu çatışmanın hiç kimseye, hiçbir kuruma yararı yok. Aksine sıkıntılı bir durum söz konusu. Yeteri kadar tepki gösterildiğini düşünüyorum. Özür dilendiğine göre… Fenerbahçe Milli Takım’da sorun yaratacak bu tatsız karardan vazgeçmelidir."

Senin için hazırladığımız haberler