Ergin Ataman: "Anadolu Efes maçı benim için duygusal bir an olacak"

İsa Kethüda
04.12.2023 - 17:38 | Son Güncellenme: 04.12.2023 - 17:48

THY Avrupa Ligi'nin 12. haftasında yarın Anadolu Efes ile karşılaşacak olan Panathinaikos'ta başantrenör Ergin Ataman açıklamalar yaptı. İşte detaylar.

Ergin Ataman: "Anadolu Efes maçı benim için duygusal bir an olacak"

AJANSSPOR-HABER

THY Avrupa Ligi'nin (Euroleague) 12. haftasında yarın temsilcimiz Anadolu Efes ile deplasmanda karşılaşacak olan Panathinaikos'ta başantrenör Ergin Ataman, Yunan basınına açıklamalarda bulundu.

"Bu karşılaşma benim için çok duygusal olacak"

Ataman, "Anadolu Efes'le organizasyondaki herkesle çok güzel anılarım var. Başkanla, yönetimle, oyuncularla ve taraftarlarla. Ama artık her şey farklı. Profesyonel hayat... İstanbul'a maçı kazanmaya gidiyoruz. Hem kariyerimin hem de Anadolu Efes tarihinin en başarılı dönemlerinden sonra bu karşılaşma benim için çok duygusal olacak. Güzel olacak, güzel olacak" dedi.

"Yarın sahada kimin olacağını bilmiyorum"

Maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ataman, "Erdem Can'ın kendi sistemi var. Sistemi değiştirdi ama kili oyuncuları hala aynı. Larkin kilit oyuncu ama Vasilije Micic'in yerini Darius Thompson aldı. Rodrigue Beaubous önemli oyuncu ama sakatlığı (maçta oynayamayacak) ne halde bilmiyorum. Yarın sahada kimin olacağını bilmiyorum. 

İlgini Çekebilir
Eldivenleri İsrailli futbolcuya vermişti! Antalyaspor'da Helton şoku
Habere Git

"Aptalca hatalar yaptık"

Zor bir maç olacağı kesin. Her iki takım da geçen hafta Belgrad'da mağlup oldu. Partizan'a yenildik. Bence o maçı kazanmayı hak etmiştik çünkü 38 dakika mükemmel oynadık ama son 2 dakika aptalca hatalar yaptık. Anadolu Efes'te Kızılyıldız'a mağlup oldu. Her iki takım için de önemli bir maç olacak" şeklinde konuştu.

Anadolu Efes-Panathinaikos maçı ne zaman?

Anadolu Efes-Panathinaikos mücadelesi Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak müsabaka, saat 20.30'da başlayacak. Maçı S Sport ve S Sport Plus naklen yayınlayacak.

Anadolu Efes 14. sırada 

Avrupa Ligi'nde oynadığı 11 maçta 5 galibiyet ve 6 mağlubiyet yaşayan Anadolu Efes, averajla 14. sırada yer alıyor. Ligde yaptığı maçların 6'sını kazanıp, 5'inde yenilen Panathinaikos ise averajla 5. sırada bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor ikinci sözleşme uzatma teklifini yaptı! İşte Bakasetas'ın yanıtı...
Habere Git

Ergin Ataman, eski takımına karşı

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, yarın eski takımı Anadolu Efes'e karşı görev yapacak.

Tecrübeli başantrenör Yunan ekibinin başında, kariyerinin büyük bölümünü geçirdiği ve 2 Avrupa Ligi şampiyonluğu başta olmak üzere birçok başarıya imza attığı Anadolu Efes'e karşı ilk resmi maçına çıkacak.

Avrupa kupalarında 813. randevu

Anadolu Efes, Panathinaikos müsabakasıyla Avrupa kupalarındaki 813. maçına çıkacak.

Lacivert-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında oynadığı 812 karşılaşmada 460 galibiyet ve 352 yenilgi yaşadı.

Anadolu Efes, 2001-2002 sezonundan itibaren katıldığı THY Avrupa Ligi'nde ise 565. maçını yapacak. Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonunda 303 galibiyet elde eden lacivert-beyazlı ekip, 261 kez rakiplerine mağlup oldu.

Senin için hazırladığımız haberler