Ergin Ataman: "Avrupa basketbol tarihindeki tek rekor"

Cem Ergün
05.04.2024 - 10:34 | Son Güncellenme: 05.04.2024 - 11:00

Turkish Airlines EuroLeague ekiplerinden Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman, Bayern Münih maçı öncesinden açıklamalarda bulundu. İşte Ataman'ın sözleri...

Ergin Ataman: "Avrupa basketbol tarihindeki tek rekor"

AJANSSPOR HABER

Turkish Airlines EuroLeague'in 33'üncü haftasında Panathinaikos, deplasmanda Bayern Münih ile karşı karşıya gelecek. Bu maç öncesinde Panathinaikos başantrenörü Ergin Ataman açıklamalarda bulundu. 

"Avrupa’nın en iyi koçlarından birine sahipler"

Ergin Ataman, rakipleri Bayern Münih ve koç Pablo Lasso'dan şu sözlerle bahsetti: "Bu çok önemli ve zor bir maç. Bayern Münih play-in hedefini yitirmiş gibi ama Avrupa’nın en iyi koçlarından birine sahipler. Koç Pablo Lasso’ya büyük saygı duyuyorum. Takım olarak tecrübeleri yüksek ve sahalarında oynuyorlar. Maça Bologna’da yaptığımız gibi başlamalı ve ikinci yarıdaki hataları tekrarlamamalıyız. İtalya’da ilk yarıda mükemmel oynadık ama ikinci yarıda aynı şeyi yapamadık."

"2. sırayı korumak için çok önemli bir maç"

Koç Ataman, maçın önemini ise şu sözlerle anlattı: "Sıralamada 2. sırayı korumak için çok önemli bir maç. Büyük bir avantajımız var. Kazanmaya çalışmalıyız. Bayern’in Ibaka, Lucic, Francisco gibi tecrübeli oyuncuları var. Hafife alabileceğimiz bir takım değiller. İyi basketbol oynamamız, agresif savunma yapmamız ve hücumda doğru top hareketleri yapmamız gerekiyor"

"Avrupa basketbol tarihindeki tek rekor "

Panathinaikos, Bayern Münih deplasmanından galibiyetle ayrıldığı takdirde bu sezonki 9. deplasman galibiyetin ulaşacak. Bu rakam Yunan ekibinin, EuroLeague'in mevcut formatında yakaladığı en yüksek deplasman galibiyeti sayısı olacak. Koç Ergin Ataman'a bu soru sorulduğunda deneyimli ismin cevabı şöyle oldu:

"Açıkçası şu anda deplasman karnesi beni ilgilendirmiyor. Benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Şahsen normal sezonu bu pozisyonda, yani 2. sırada bitirmeyi daha önemli görüyorum. Önümüzde kazanmamız gereken çok önemli bir maç var. İlk dört sıradaki rakiplerimiz olan diğer takımların da aynı derecede zor maçları olacak.

Bizim için çok önemli bir maç. Rekora gelince, benim için Avrupa basketbol tarihindeki tek rekor Final Four’da oynamak ve şampiyonluğu kazanmaktır."

Plau-Off'u garantiledi

Ergin Ataman liderliğindeki Panathinaikos, EuroLeague'de normal sezonun bitimine 2 maç kala Play-Off'a kalmayı garantiledi. Ataman ve öğrencileri Bayern Münih maçının ardından Alba Berlin'i konuk edecek ve normal sezona nokta koyacak.

Panathinaikos'un performansı

Panathinaikos bu sezon EuroLeague'de geride kalan 32 maçta 22 galibiyet ve 11 mağlubiyet aldı. Ligde 1 maçı eksik olan Yunan ekibi, 4. sırada yer alıyor. Pana'da hedef normal sezonu 2. sırada tamamlamak ve play-off'a avantajlı girmek.

Senin için hazırladığımız haberler