Ergin Ataman: "Bu takımın antrenörü olmaktan gurur duyuyorum..."

08.06.2021 - 16:02 | Son Güncellenme: 08.06.2021 - 16:08

Son dakika haberleri... Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Anıtkabir ziyareti öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Ergin Ataman: "Bu takımın antrenörü olmaktan gurur duyuyorum..."

AJANSSPOR - HABER

 

Sezon içerisinde hem lig hem de Avrupa'da iki kupa birden kazanan Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko galibiyeti sonrası soluğu Ankara'da aldı. Başantrenör Ergin Ataman'ın günler öncesinden dediği gibi Anıtkabir'e giden takım, iki kupayı da Mustafa Kemal Atatürk Anıt Mezarı'na götürdü. Başantrenör Ataman, ziyaret sonrası değerlendirmede bulundu. İşte, Ergin Ataman'ın açıklamalarından satır başlıkları.

"Bunun gururunu yaşıyoruz..."

Anıtkabir seyahati sonrası ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözünü de cümlelerine ekleyen Başantrenör Ataman: "Son 3 sezondur Avrupa’da en çok maç kazanan takım durumundayız. Tüm Avrupa tarafından takdir ediliyoruz. Bu takımın antrenörü olmaktan gurur duyuyorum. Örneğin Sertaç Avrupa’nın en iyi uzunu oldu. Zaman zaman Buğrahan ve kaptanımız Doğuş Balbay da parkede mücadele etti. Parolamız yarım kalan görevdi. Biliyorsunuz Atatürk spor yapanlar için 'Bu bir ulusal görevdir. Başarıyla sonuçlandırmalısınız.' demişti. Bunun gururunu yaşıyoruz Anıtkabir’de." şeklinde konuştu. 

"Ülkelerine dönmek için sabırsızlanıyorlar..."

Anıtkabir sonrası takım olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edeceklerini belirten Ataman: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bizi kabul edeceğini bildirdi. Biliyorsunuz beni ilk arayan kişiydi. Devletimizin başı. Cumartesi günü kendisini İstanbul’da ziyaret edeceğiz. Ondan sonra da artık birçok yabancı oyuncumuz var biliyorsunuz. Ülkelerine dönmek için sabırsızlanıyorlar. Daha sonra yeni sezonun hazırlıklarına başlayacağız." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler