Ergin Ataman çılgına döndü! Rakipten flaş talep geldi

Özgür Koç
07.06.2024 - 14:19 | Son Güncellenme: 07.06.2024 - 14:33

Yunanistan Ligi final serisi ilk maçında Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos ezeli rakibi Olympiakos'a 89-84 mağlup oldu. Ataman maç sonunda hakem kararlarına tepsi gösterirken, Olimpiakos cephesinden flaş bir talep geldi. İşte detaylar...

Ergin Ataman çılgına döndü! Rakipten flaş talep geldi

AJANSSPOR - HABER

Yunanistan Basketbol Ligi final serisinin açılış maçında, Olympiakos, Ergin Ataman'ın takımı Panathinaikos'u 89-84 seride 1-0 öne geçti. 

Ergin Ataman atıldı

Panathinaikos'un deneyimli başantrenörü Ergin Ataman, maçın bitimine 1:51 dakika kala hakem kararlarına gösterdiği tepki nedeniyle ikinci teknik faulünü alarak oyundan ihraç edildi.

Hakemlere alkışlarla tepkisini gösteren Aataman sahadan ayrılırken Panathinaikos taraftarlarının yoğun desteğini aldı. Tecrübeli koç, maç sonrası düzenlenen basın toplantısına katılmayarak tepkisini sürdürdü.

"Her şey ayarlanmış"

Ergin Ataman'ın hakem kararlarıyla ilgili isyanı maç sonunda da devam etti. Başarılı koç soyunma odası koridorlarında yüksek sesle Panathinaikos iletişim direktörü Dimitris Kontos ile yaptığı konuşma kameralara yansıdıç Ataman'ın sosyal medyaya düşen isyanında, "Futbolda neden Yunan olmayan hakemler olduğunu şimdi anlıyorum. Şimdi bunu çok iyi anlıyorum. Lütfen gidip Bay Giannakopoulos ile konuşun ve yabancı hakemleri çağırarak durumu düzeltin. Aksi takdirde, artık her şey ayarlanmış.” sözleriyle isyanını dile getirdi.

İşte o görüntüler:

 

Olympiakos cephesinden flaş hamle

Olymipakos cephesi ise Ergin Ataman'ın büyük yankı uyandıran tepsinin ardından Ergin Ataman'a ceza verilmesi için harekete geçti. 

Ataman'ın cezalandırılmasını istediler

Olympiakos bir açıklama yayımlayarak Panathiniakos’un başantrenörü Ergin Ataman, Panathinaikos İliteşim Direktörü Dimitris Kontos ve yeşil beyazlı kulübü kınadı.

Eurohoops'ta yer alan habere göre, Olympiakos Genel Direktörü Nikos Lepeniotis’in imzasını taşıyan mektupla Ergin Ataman ve Panathiniakos kulübü hakkında şikayette bulunuldu ve cezalandırılması istendi.

Olympiakos kulübü mektupta şu ifadeleri kullandı:

“Ergin Ataman kullandığı ifadelerle Yunanistan Ligi’ni derinden ve doğrudan aşağılamaktadır. Panathinaikos aleyhine kasti bir şekilde yanlış kararlar verildiğini söyleyerek iftira niteliğinde suçlamalarda bulunmaktadır. Bir suç örgütüne katılmış gibi gösterdiği Olympiakos’un prestijini, güvenilirliğini ve itibarını karalamakta, aşağılamakta ve hakaret etmektedir. Hakemlere karşı sözlü veya başka türlü şiddeti teşvik ve tahrik etmektedir.”

Ceza alırsa ikinci maçta benchte olamayacak

Olympiakos bu mektupla Ergin Ataman’ın cezalandırılmasını ve 2. maçta yedek kulübesinde yer almamasını talep etti. Ek olarak Olympiakos kulübü Panathinaikos kulübüne de uygun disiplin cezaları verilmesini talep etti.

Senin için hazırladığımız haberler