Ergin Ataman devam edecek mi?

09.06.2016 - 18:26 | Son Güncellenme: 09.06.2016 - 19:52

Galatasaray Basketbol Şube Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, bugün GSTV’de yayınlanan “Son Topa Kadar” programının konuğu oldu. Erkek ve Kadın Basketbol Takımlarının durumu hakkında bilgiler veren Ömer Yalçınkaya, sezon öncesi transfer çalışmalarının iki takım için de sürdüğünü belirtti.

Öncelikle, bu sezon Eurocup şampiyonu olan Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı hakkında açıklamalarda bulunan Ömer Yalçınkaya’nın açıklamaları şu şekilde: “Sezon başında söylediğim beyanların hepsini hatırlıyorum. ‘Eurocup'ı Türkiye'ye getirip Euroleague'e gideceğiz’ diyordum. Bu sözlerimin arkasını doldurabildiğim için gururluyum. Bence hedeflerimize ulaştık. Gönül isterdi ki ligde de güzel bir sezon geçirip bu güzelliği taçlandıralım ama bazı nedenlerden dolayı bunu başaramadık. Takımımız bence gurur duyulacak bir iş yaptı. Camiamız bununla gurur duyuyor. Bunlar da bizim için çok büyük mutluluk. Bir önceki sezon Euroleague'de istediğimiz yere gelemedik. Harcadığımız tutarlar 12 milyon doları bulmuştu, Türkiye Ligi'nde ise çeyrek finalde elenmiştik. Daha sonrasında, daha mantıklı harcamalar yaparak, hatta bütçemizi yarıya düşürerek yeni bir planlamayla kilit isimler transfer ettik. Oluşan bu kimyanın sonucunda, Ekim ayında başlayan serüvenimiz Nisan ayında kupa ile taçlandı. Bunun perde arkasına bakacak olursak; aslında biz, kadromuzu kurmakla bu işin yüzde ellisini başarmıştık. Lasme gibi, McCollum gibi Avrupa'da kendisinden sıkça söz ettiren isimlerle birlikte, Blake Schilb, Caleb Green ve Vladimir Micov gibi, ardından transfer ettiğimiz Chuck Davis'in yanı sıra Sinan Güler ve Göksenin Köksal, Ege Arar gibi milli oyuncularımızın da bize kattıkları ile yola çıktığımızda işin yarısını halletmiş olduk. Değerli hocamız Ergin Ataman'la birlikte hedeflerimize ulaştık.

Stephane Lasme, Avrupa'da önemli bir basketbolcu kimliği taşıyor. Yaz döneminde onu transfer etmeyi aklımıza koyduğumuzda Anadolu Efes'ten, Euroleague'den alıp Eurocup'a getirmek çok da kolay olmadı ama tabii ki burada Galatasaray markasının büyüklüğü ve Galatasaray seyircisinin çok büyük etkisi var. İyi diye telaffuz edebileceğimiz rakamlara ilk transfer olarak Lasme'yi bitirdik. Tabii diğer isimlerin gelmesinde de büyük isimlerin etkisi var. Lasme'nin ardından Micov'la da iki yıllık kontratın imzalanması, McCollum gibi bir oyuncunun Çin'den Avrupa basketboluna geri döndürülmesi kolay işler değildi. Dediğim gibi, Galatasaray'ın hedefleri, marka değeri ve seyircinin büyüklüğü bu özel isimleri kulübümüzde topladı.

Avrupa’da mücadele etmek hakikaten zor. Ara ara oyuncularda sakatlıklar oluyor, rotasyon daralıyor. Biz de sezon ortasında Curtis Jerrells’ı takımımıza kattık. Chuck Davis’e ayrı bir parantez açıyorum. Onun verdiği katkıyı unutmak mümkün değil. Caleb Green uzunca bir süre sakatlıktan geri dönemedi. Onun dizinde bir kemik ödemi vardı. Maalesef son dönemde Strasbourg maçlarında ve Türkiye’de çeyrek final ve yarı final maçlarında kendisini oynatamadık. Bernard James, babasının sağlık sorunları nedeniyle kafasını buraya verememişti. Biz de kendisine gitmesi için izin verdik.

Fenerbahçe’yi kendi evimizde ilk maçta yendik ama haksızca verilen seyircisiz oynaması cezası sonucunda ikinci maçı kaybedip elendik. Fenerbahçe’yi yarı finalde geçip final oynamak istiyorduk. Bize ceza veren Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu maalesef standardı bir türlü sağlayamıyor.

Ait olduğumuz yere, yani Euroleague’e dönmekten çok mutluyuz. Biz sürekli Euroleague’de olmak için elimizden geleni yapacağız. Seyircimizin gururla izleyeceği iddialı bir kadro kuracağız. Geçen sene gayet güzel bir kadro kurduk. Ekonomik açıdan bütçeyi arttırarak 9.5-10 milyon dolarlık bütçe kuracağız. Transfer çalışmalarımız da başladı. Bunun bilgisini vermek isterim. Öncelikle, geçen sene kadromuzdaki Lasme, Schilb ve McCollum’la transfer görüşmeleri başladı. Umut ediyorum ki onlarla anlaşacağız. Bu üç değerli oyuncumuzla sezon bitince görüşmelere başladık. Micov’un zaten sözleşmesi var. Kaptanımız Sinan Güleri de bırakmak istemiyoruz. Ege ve Göksenin’le kontratlarımız devam ediyor. Ege ile gurur duyuyoruz. Ondan çok daha fazla beklentilerimiz var. Saha içinde daha iyi performans verebileceğini antrenmanlarda gösteriyor.

Chuck Davis ile ilgili gelen bilgi, önümüzdeki sezon basketbolu bırakmak istediği yönünde. Chuck keşke daha önceden takımımıza gelseydi. Chuck, çok karakterli ve düzgün bir oyuncu. Onunla ilgili karar için beklemedeyiz.

Ergin Ataman hocamızın takımımızla iki yıllık anlaşması vardı. Basketbol şubesi olarak Ergin Ataman hocamızın kalıp kalmayacağı hakkında bir şüphemiz yok. Transfer görüşmelerini birlikte yapıyoruz. Her gün bu konularda istişare yapıyoruz. Sadece milli takımla ilgili bir süreç var. Çok hesap yapmaya gerek yok, Ergin Ataman devam edecektir.

Micov’la ömür boyu arkadaş kalacağımıza eminim. Umarız ki gelecek sezonlarda da bizimle olmaya devam eder. Micov, ailesiyle birlikte burada olmaktan dolayı çok mutlu. Biz de onu bırakmayı kesinlikle düşünmüyoruz.

Gelecek sezonda daha çok oyuncuya ihtiyacımız var. Kadromuzda minimum yedi yabancıyla yola çıkacağız. 6-7 Türk oyuncuyla bir araya gelip toplamda 14-15 kişilik kadroyla maçlarımızı oynayacağız. Minimum iki ya da üç Türk oyuncu eklemesi yapmak istiyoruz. Mutlaka iki veya üç oyuncu pota altına transfer edeceğiz. Zengin bir kısa kadromuz olsa da bir ya da iki tane yabancı kısa oyuncu eklemek istiyoruz.

Sponsorumuz Odeabank’ın kulübümüze yaptığı katkılar geçtiğimiz sezon hakikaten olağanüstüydü. Sezon biter bitmez Odeabank’la tekrar görüşme yaptık. Bir parça daha bütçeyi yukarı çekmek için görüştük. Yöneticimiz Sayın Can Topsakal da yan sponsorlar ve kol sponsorları için görüşmeler yapıyor. Olumlu ilerlemeler var. Bayramdan sonra bu konuda bilgilendirmesini yapacağız diye umuyorum. Bir parça daha zamana ihtiyaç var. Sezon biter bitmez biz sponsor görüşmelerine başladık. Galatasaray’ın Eurocup’ı kazanması sponsorlar için cezbedici nokta. Galatasaray’ın menfaatleri için bu anlaşmalar yapılacaktır.

Kombine satışları çok iyi gidiyor. 17 Haziran’a kadar indirimli kart satışları sürüyor. Eminim ki özellikle Euroleague maçlarında çok fazla koltuk sorunu yaşanacaktır. Seyircilerimiz kombine biletlerini alırlarsa çok rahat ederler. CSKA Moskova, Real Madrid, Olympiakos, Barcelona gibi önemli takımlarla mücadele edeceğiz.

Galatasaray formasını giymek isteyen çok oyuncu var. Açıkçası transfer piyasasının biraz durulmasını bekliyoruz çünkü şu anda ücretler çok yüksek. Şu anda olimpiyat elemeleri var, ligler devam ediyor. Sezonlar henüz bitmedi. Transfer için Temmuz ayı başında daha net isimler belirlenecektir.

Ekrem Memnun’un ayrılmasından sonra kadın takımımızın baş antrenörlük görevi için arayışlara girdik. Bize çok sayıda isim geldi. Bazı isimlerle konuştuk, sonucunda kariyeri başarılarla dolu ve hala başarıya aç bir koç ile anlaştık. Marina Maljkovic hocamızla iki yıllık bir anlaşma yaptık. Sezon sonunda bir sene daha opsiyonu olacak. Marina Maljkovic, transfer piyasasına çok hakim. Hocamız ile her gün konuşuyoruz. Öncelikle Türkiye’deki birkaç oyuncu ile ilgileniyoruz. O oyuncuları kısa bir süre içerisinde transfer ettikten sonra yabancı oyunculara yöneleceğiz. Kadın basketbolu için sponsorluk görüşmeleri yapılıyor. Maalesef ki kadın basketbolu çok fazla izlenmiyor ama Galatasaray ismi için sponsorlar bize geliyor. Bu konuda biraz süreye ihtiyacımız var.

Bu sezon altyapı basketbolunda müthiş işler yaptık. Genç kızlarda ve küçük kızlarda Türkiye şampiyonluğu geldi. Yıldız kızlarda dördüncü olduk. İyi bir jenerasyon yakaladık. Biliyorsunuz geçtiğimiz gün yöneticimiz Sayın Can Topsakal ile Florya Metin Oktay Tesisleri’nde altyapı sporcuları ve idarecilerimizle bir araya geldik. Kızların gözlerindeki parıltıyı gördük. A takımlarda yer alabilecek düzeyde olmaları beni çok mutlu etti.

Çok değerli basketbol şube çalışanlarımız var. Değerli yöneticilerimizden Can Topsakal ve Sayın Dursun Özbek Başkanımız’ın destekleri büyük. Seyircilerimiz sabırlı olsun. Galatasaray markasını basketbolda en iyi şekilde temsil edeceğiz"

Senin için hazırladığımız haberler