Ergin Ataman: ''Euroleague'nin en iyi takımını yenmeyi başardık''

17.05.2019 - 23:54 | Son Güncellenme: 17.05.2019 - 23:54

THY Avrupa Ligi Dörtlü Final turnuvası yarı final maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 73-92 yendi ve tarihinde ilk kez finale yükseldi. Maçın ardından Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman, açıklamalarda bulundu:

''Euroleague'nin en iyi takımını yenmeyi başardık''

''Bu bizim oyunumuz. Bütün sezon boyunca böyle oynadık. Euroleague'nin en iyi takımını yenmeyi başardık. Hücumda çok iyi oynadık, sorumluluk aldık. Euroleague'nin ikinci döneminden itibaren Larkin'in çok iyi oynadığını söyleebilirim. Umut ederim finalde de kazanırız."

''Türkiye'ye sözümüz var''

"Sezona başladığımız gibi devam ediyoruz. Herkes burada. Ailem burada. Bizi sevenler ve kalpleri bizimle beraber olanlar da burada. İyi oynadık, çok iyi oynadık. Hem hücumda topu çok iyi çevirdik. Her ne kadar Final Four da olsa kendi basketbolumuzu oynamak istedik. Finaldeyiz. İşimiz bitmedi. Türkiye'ye sözümüz var. Şampiyon olmak için sonuna kadar savaşacağız.

''Türk basketbolu için gurur verici bir gece''

''Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Euroleague'i 1. sırada bitirdiler ve buraya gelmeyi hak eden ilk takımdı. Bugün biz Fenerbahçe'yi oynamadık. Sezonun bu döneminde yaşadığı sakatlıklar onların temposunu düşürdü. Önemli olan buna devam edebilmek. Türk basketbolu için gurur verici bir gece. Burada birçok insan Anadolu Efes'in Golden State Warriors'a benzeyen oyununu izlediler. Shane Larkin inşallah bu oyununu finalde de oynar. Deplasmanda oynadığımız Barcelona maçı gibiydi."

Senin için hazırladığımız haberler