Ergin Ataman, Fatih Terim'in şampiyonluk yarışını değerlendirdi

18.04.2024 - 21:55 | Son Güncellenme: 18.04.2024 - 22:13

Panathinaikos basketbol takımının başantrenörü Ergin Ataman, Yunanistan'da şampiyonluk yarışı veren Fatih Terim hakkında özel açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Ergin Ataman, Fatih Terim'in şampiyonluk yarışını değerlendirdi

AJANSSPOR HABER

Panathinaikos başantrenörü Ergin Ataman, Habertürk'e özel açıklamalarda bulundu. Ergin Ataman, Panathinaikos Futbol Takımı'nda şampiyonluk yarışı veren Fatih Terim'den övgü dolu sözlerle bahsederken, Anadolu Efes ve Galatasaray Ekmas hakkında da konuştu. 

"Yunan taraftarlar ona büyük saygı gösteriyor"

Ergin Ataman, Fatih Terim'i şu sözlerle övdü: "Fatih hoca Avrupa futbolu için harika bir karakter ve Yunan taraftarlar ona büyük saygı gösteriyor. Çok zor bir görevi vardı. PAOK ve AEK'nin Yunan futbolunda büyük üstünlüğü var."

Ergin Ataman, Fatih Terim hakkındaki sözlerine şöyle devam etti: "Çok yoğun programlarımız var. Hep konuşuyoruz, o zaman zaman maçlarımıza geliyor. Ben gidemedim, seyirci cezası vardı futbolda. Daha denk getiremedik derken, bayram akşamı bir restoranda karşılaştık. Aile fotoğrafı çektirdik. Çok iyi ilişkilerimiz var."

"Avrupa’daki en büyük gurur kaynağı"

Fatih Terim için, "Türk futbolunun en büyük gurur kaynağı" yorumunu yapan koç Ataman, "Fatih hocamız Türk futbolunun Avrupa’daki en büyük gurur kaynağı, en değerli teknik hocası. Hepimizin de ona destek olup sahip çıkması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes ve Galatasaray Ekmas yorumu

Ergin Ataman, Anadolu Efes koçu Tomislav Mijatovic ve Galatasaray Ekmas koçu Yakup Sekizkök hakkında da şu yorumları yaptı: "İkisinin de çok başarılı olacağını düşünüyorum. Tomislav büyük bir başarı gösterdi, zor bir dönemde görev aldı. Efes için bitti denilen sezonda takımı play-in’e taşıdı. Fenerbahçe gibi önemli bir takımı üst üste yendi. Bence çok önemli bir iş yaptı. Ama maalesef Virtus’a elendiler, büyük bir sürprizdi benim için. Ama spor bu, bazen olmuyor. Tomislav’ın çok başarılı olacağını, şampiyonluk ruhunu sağladığını düşünüyorum.

Yakup Sekizkök ise Galatasaray’ı çok zor bir durumda aldı. Play-offlara kalıp, gelecek sezon iyi işler yapacağını düşünüyorum. Çünkü kadro kurmayı bilen bir hoca."

Senin için hazırladığımız haberler